Tv-kokken har skiftet fægtekårde ud med motionscykel

Brødrene Price er aktuelle med julebogen ”Jeg glæder mig i denne tid”. Her fortæller James Price om, hvad det gode liv er for ham

55-årige James Price er uddannet komponist og er folkeligt kendt fra sine madprogrammer på tv, som han har lavet med sin bror, Adam Price. -
55-årige James Price er uddannet komponist og er folkeligt kendt fra sine madprogrammer på tv, som han har lavet med sin bror, Adam Price. - .

Hvad er det gode liv for dig?

Det er sikkert, som det er for de fleste, et liv med den rigtige blanding mellem et arbejde, der er tilfredsstillende, og et privatliv, der fungerer godt. Hvis det ene eller det andet halter, bliver det aldrig helt optimalt.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har god samvittighed. Hvis man er bagud med alting, hvis der ikke er ryddet op, og hvis der på skrivebordet er bjerge af arbejde, som man har skubbet foran sig, har man det ikke godt. Jeg har det bedst med mig selv, når jeg har et nogenlunde rent skrivebord og kan læne mig tilbage i stolen og med god samvittighed sige: Nu kan jeg holde fri! Jeg er ikke god til rod og den uro, det skaber.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg fægtede som ung, det var sjovt, men jeg har ikke holdt det ved lige. Gennem årene har jeg så meldt mig ind i utallige fitnesscentre, er kommet der tre til fire gange, så har travheden indfundet sig, eller jeg har ikke orket at komme af sted. Så er der pludselig gået et år, inden jeg har fået meldt mig ud, og det er så blevet de dyreste fire gange i et fitnesscenter. Derfor har jeg nu investeret i en god motionscykel. Her er der ingen undskyldninger, hverken sne eller regn. Jeg cykler en halv times tid med forskellig belastning, og så ser min læge med venlige øjne på mig.

Hvad er afslapning for dig?

Når jeg ikke sidder på motionscyklen. Nej, det er, når min kone og jeg har mulighed for at tage af sted i vores sommerhus i Nordsjælland, som vi elsker meget højt. Det at skifte miljø og komme uden for byen er godt. Nu om dage kommer man jo aldrig helt væk, vi er altid online og holder aldrig for alvor fri, så skal man godt nok langt væk. Men bare det at skifte omgivelser er afslappende. Huset ligger på en naturgrund, så vi behøver ikke kaste os over havearbejde, og det er relativt nyt, så man kan bare ”tænde for det” og nyde at være der.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Mælk, juice og som regel ost og æg. Jeg har ikke fast eksotiske varer som kaviar og trøfler liggende på køl. Indholdet i vores køleskab svinger meget. Køleskabet kan være fuldstændigt proppet, fordi jeg er i gang med underlige madprojekter eller forbereder mig til tv-udsendelser, men det kan også være gabende tomt.

Hvad er din største last?

Mad. Mad er et tveægget sværd. Når man holder af at lave mad, så er det ofte et udtryk for, at man også holder af at spise den. Og det kan jo desværre aflæses på badevægten. Men det er en stor gave, at jeg har kunnet beskæftige mig semiprofessionelt med mad i de seneste 15 år, og lasternes sum er, som man siger, konstant. Jeg drikker næsten ikke alkohol, og jeg er også holdt med at ryge.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Alt med måde. Det er min filosofi, men at man ikke altid kan efterleve den, er så noget andet. Fanatisme eller ensporethed, både åndeligt og fysisk, er ikke hensigtsmæssigt.