Vandring giver plads til store tanker

Mens løb renser mit sind, giver vandringen mig plads til at få nye idéer og tænke store tanker, skriver Marianne Florman. Iris

Da jeg fik hund, begyndte jeg at gå lange ture. Inden da havde jeg løbet og cyklet for at få motion. Men turene med hunden fik mine øjne op for, at der ligger en gave i vandringen, som ikke findes i hverken løb eller cykling, skriver Marianne Florman

Da jeg fik hund, begyndte jeg at gå lange ture. Inden da havde jeg løbet og cyklet for at få motion. Men turene med hunden fik mine øjne op for, at der ligger en gave og venter i vandringen, som ikke findes i hverken løb eller cykling.

Noget af det har med farten at gøre, noget har med tiden at gøre - men dybest set har vandringen blot et langt større væsen end at bevæge sig fra A til B.

Når jeg vandrer i skoven, ved vandet eller ud ad landevejen, sker det, at jeg glemmer mig selv. Når det sker, opstår der lykkelige øjeblikke, hvor jeg oplever en vidunderlig forening med mine omgivelser. Jeg er i ét med det store nu og naturen. Jeg er lille og stor på en gang. Jeg ved ikke, om jeg er vågen, eller om jeg drømmer. Men jeg er lykkelig.

Filosoffer, der beskæftiger sig med vandringen, fortæller, at der sker en frigørelse af ånden, når vi vandrer. Sportsvandrere, derimod, med gps'er, tidtagning og teknologiske sko, har en anden mission. De skal nå frem, de skal i bedre form, og helst med livet i behold.

Men vandrer vi længe nok og uden tid og sted for øje, kan vi opleve at møde den lille død. Der, hvor vi møder os selv, mister os selv og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.