”Det er både pligt og fornøjelse at besøge familien”

Journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud, der har stået for at underholde verdenspressen ved melodigrandprix, mener, det er noget pjat, at sødemidler skulle være usunde

30-årige Abdel Aziz Mahmoud er redaktionsleder på DR 2s Søndag Live, men i sidste uge var han vært i pressecenteret for melodigrandprix.
30-årige Abdel Aziz Mahmoud er redaktionsleder på DR 2s Søndag Live, men i sidste uge var han vært i pressecenteret for melodigrandprix. . Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er følelsen af overskud. Når jeg er effektiv og får tidligt fri fra arbejde, så jeg har tid til at se min familie, som bor uden for København. Og så elsker jeg at have gæster. Jeg holder middagsselskab eller fest mindst en gang om måneden.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det er nok, når jeg er på vej hjem efter at have besøgt min familie i Ølstykke. Så kan jeg nulstille uret og forvente, at der igen går lidt tid, før min mor ringer og giver mig dårlig samvittighed. Det er både en pligt og en stor fornøjelse at besøge familien. Min mor og jeg har en helt særlig forbindelse, og jeg kan ligesom fornemme, når hun sidder i sofaen med mobilen i hånden og venter på et opkald.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg tror ikke på dem, der siger, det er lykken at træne. Men jeg har opfundet den regel for mig selv, at hvis man træner flere dage om ugen, end man ikke gør, så bliver det lettere at acceptere. Hvis jeg for eksempel løber eller dyrker crossfit fire ud af ugens syv dage, afløses den dårlige samvittighed, når jeg sidder stille, af en følelse af, at jeg har fortjent friheden.

Hvad er afslapning for dig?

Jeg ser mere fjernsyn, end jeg sover. Det er mest amerikansk tv: madprogrammer og reality. I USA er de meget bedre til at lave reality-tv end herhjemme, hvor de danske udgaver blegner ved siden af. Derovre har de virkelig nogle originaler.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid æg til morgenmaden. Laktosefri mælk, fordi jeg har fundet ud af, at min mave har bedre af det. Og så det flydende sødemiddel stevia. Det er naturligt fremstillet og smager af sukker. Man skal kun bruge et par dråber, og jeg kommer det blandt andet i smoothies.

Hvad er din største last?

Det er uden tvivl cola light. Der er en hel hylde på redaktionen, hvor alle mine tomme dåser står. Jeg drikker den første dåse klokken 11 om formiddagen, og de andre kigger bebrejdende på mig, hver gang jeg åbner en dåse. Så må jeg råbe ud i lokalet: ”Jeg drikker altså hverken kaffe eller ryger som jer andre!”.

Hvad er det bedste sundhedsråd, jeg har fået?

Mens jeg studerede på Journalisthøjskolen, arbejdede jeg i en biograf, hvor vi måtte drikke alt det cola, vi ville. Så var der en træner, der sagde til mig, at det, jeg drak dagligt, svarede til at spise halvanden plade chokolade. Jeg forestillede mig den der plade klistre sig fast til min krop. Så jeg tvang mig selv til at drikke light-sodavand, og efter et stykke tid syntes jeg pludselig, det smagte af det samme. Jeg tror ikke på, at sødemidler er så usunde og kræftfremkaldende, som folk siger. Jeg tjekker indimellem, om jeg skulle have fået en ekstra brystvorte eller andet mærkeligt, men min krop virker til at have det helt fint.