Det er fordybelse at læse papiravisen

Standupkomiker og erhvervsjurist Mette Frobenius, 45 år, holder i forbindelse med det kommende valg til Europa-Parlamentet foredrag om EU og Patentdomstolen, som der også skal stemmes om på søndag

For Mette Frobenius er det afslapning at ligge i sofaen med hund og børn og se tv.
For Mette Frobenius er det afslapning at ligge i sofaen med hund og børn og se tv. . Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er en blanding af at have tid med mine børn, tid til mig selv og udfordringer i jobbet, og når det går op i en højere enhed. Jeg har i mange år været god til at planlægge, så der bliver tid til det hele. Jeg bliver aldrig hjemmegående husmor, men heller ikke en, der altid arbejder 80 timer om ugen.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Jeg er rimelig godt tilfreds. Men ellers er det, når jeg får trænet. Nogle gange sætter jeg mig selv nederst på listen over ting, der skal gøres, men jeg skal helst have en time om dagen til noget, som jeg har lyst til. Fordybelse er et af mine mantraer. Jeg har et kontor på Islands Brygge i København, hvor jeg er offline, fordi der ingen computer er. Jeg har min telefon med, men den er slukket. Når man indlægger pauser, kommer ofte de kreative tanker. Det er guld værd at være offline.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg træner i Fitness World. I december 2013 bestemte jeg, at nu skulle jeg i gang med at træne fast. Henrik Duer, der er træningsfysiolog og vært på TV 3-programmet ”Ekstrem fed”, har vejledt mig og givet tips og idéer til fysisk træning med vægte og maskiner, hvor man presser sig selv og får mere puls. Det er jeg blevet bedre til, og jeg er kommet i bedre form, er blevet stærkere og har tabt mig.

Hvad er afslapning for dig?

Vi har en kæmpe flyder af en sofa, og at ligge der med børnene og se fjernsyn og hygge er noget af det bedste. Der er også en hund, så der er temmelig proppet. At læse avis hver morgen det er blevet min osteklokke. Det er fordybelse at læse papiravis i stedet for at scrolle ned over overskrifter på en skærm.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Det er altid fuldstændig proppet med økologisk minimælk, pålæg, gulerødder, kartofler, løg og æg. Og fryseren bugner endnu mere. Jeg ved aldrig, hvor mange vi bliver til middag, og jeg kan altid lave mad til otte mennesker på en halv time.

Hvad er din største last?

At jeg zapper for meget rundt på fjernsynet om aftenen, når børnene er gået i seng. Jeg burde slukke for det i stedet for at se på alt muligt skrammel som for eksempel en kvinde, der får suget fedt ud af kinderne, eller en kat, der bliver reddet af nogle brandmænd i Los Angeles. Men man bliver lidt doven, når man er træt, og vi har 30 kanaler, så der er altid noget at se på. Det ville være bedre at få sovet.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det har jeg fået af træner Henrik Duer, der siger, at den bedste træning er den, du får gjort. Det er måske lidt typisk kvindeligt, at vi har en tendens til at tale for meget om alt det, vi skal. Det eneste, der rykker, er at gøre det.