Gotfredsen: ”Bedrag” manglede eksistentiel nødvendighed

Forfatteren syntes at sidde en smule fast i sin fascination af finanskræfter, skriver Sørine Gotfredsen om ...

Forfatteren syntes at sidde en smule fast i sin fascination af finanskræfter, skriver Sørine Gotfredsen om DR-serien ”Bedrag”, der sluttede i aftes. Her er det Nikolaj Lie Kaas som finansfyrsten Alexander ”Sander” Sødergren. Foto: DR

DR's dramaserie "Bedrag" har lidt af manglen på et miljø og personer, man seriøst nærede interesse for. Udtrykket har været goldt, mener Sørine Gotfredsen

I aftes sluttede endnu en dramaserie på DR1. Gennem ti afsnit har ”Bedrag” udgjort søndagsunderholdningen for cirka 1,3 millioner danskere, og vi har mødt både den økonomiske top og bund i landet.

Omdrejningspunktet har været direktøren for det grønne energiselskab Energreeen, Alexander Sødergren, og hans chefjurist Claudia, der sammen måtte prøve at skjule, at selskabet grundede i økonomisk kriminalitet og likvidering af besværlige fjender.

”Bedrag” er skrevet af Jeppe Gjervig Gram og har Per Fly som hovedinstruktør og ønskede at beskrive, hvad jagten på penge gør ved mennesker. Den er således stærkt inspireret af finanskrisen, ligesom man har anet konturerne af Stein Baggers kolossale svindelnummer med IT Factory.

En stor del af fortællingen var henlagt til glatte kontorlokaler befolket af sammenbidte jakkesæt, og et centralt problem med ”Bedrag” har været manglen på et miljø og nogle personer, man seriøst nærede interesse for. Udtrykket har gennemgående været goldt og upersonligt, og det var vel kun politimanden Mads, spillet af Thomas Bo Larsen, der undervejs blev et menneske af kød og blod.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.