Den mediebevidste Breivik vil gøre alt for at få omtale

Allerede på førstedagen af retssagen, som han selv har anlagt mod den norske stat, sikrede Breivik med sin løftede højre arm alverdens medier et billede, som forudsigeligt blev spredt på alle tilgængelige platforme, skriver Kurt Strand. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP / Scanpix Denmark

Sagen mod Breivik er i sig selv blevet udlagt som et dygtigt tilrettelagt mediestunt. En vigtig ingrediens er den indbyggede test af den norske stats villighed til at stå fast på sine grundlæggende frihedsrettigheder, skriver Kurt Strand

I SNART FIRE DAGE har den i praksis livstidsdømte Anders Behring Breivik fået endnu en omgang massiv medieomtale. Denne gang fra gymnastiksalen i Skien-fængslet syd for Oslo, hvor hans sag mod den norske stat af sikkerhedsgrunde finder sted.

Allerede på førstedagen, i tirsdags, sikrede Breivik med sin løftede højre arm alverdens medier et billede, som forudsigeligt blev spredt på alle tilgængelige platforme. Og det syntes derfor også at være med god grund, at den norske stats forsvarer straks advarede mod at hæve isolationen af massemorderen, fordi han åbenlyst ville benytte enhver lejlighed til at formidle sine forskruede tanker.

Sagen – der slutter i dag – er i sig selv blevet udlagt som et dygtigt tilrettelagt mediestunt. En vigtig ingrediens er den indbyggede test af den norske stats villighed til at stå fast på sine grundlæggende frihedsrettigheder og ikke mindst afprøve, om de nu også er naglet så fast i grundfjeldet, at friheden for Loke såvel som for Thor stadig gælder.

At dømme efter tilfældige udsagn på Oslos hovedstrøg, Karl Johan, i TV-Avisen tirsdag aften står nordmændene fast på det grundtvigske princip,

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.