Endelig en forfatter, som skriver positivt om præster og tro

Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky er lidt atypisk ved at skrive positivt om troen, men alligevel moderne ...

Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky er lidt atypisk ved at skrive positivt om troen, men alligevel moderne i sin individuelle tilgang, mener Jesper Bacher. - Foto: Les Kaner/BAM/Scanpix

Anne-Cathrine Riebnitzsky er nok lidt atypisk ved at skrive positivt om troen, men alligevel moderne i sin individuelle tilgang, skriver præst og mediekommentator Jesper Bacher

DA FORFATTERINDEN Anne-Cathrine Riebnitzsky udgav sin seneste bog, ”Orkansæsonen og stilheden”, var forudsigelsen, at hun godt kunne vente hug for sin beskrivelse af præster og tro.

Bogen betoner nemlig kristendommens positive egenskaber og skildrer et lykkeligt ægteskab mellem en præst og en astrofysiker, og Anne-Cathrine Riebnitzsky troede på en lige så lykkelig eller harmonisk sameksistens mellem tro og naturvidenskab.

Det fortalte hun om i et interview med Nanna Mogensen i ”Skønlitteratur på P1”, som meget passende kunne genhøres på Herrens dag, altså i søndags.

Forudsigelsen lød på kritiske hug, fordi kristendommen i nogle kredse ikke er genstand for den samme respekt og forståelse som islam. Islam har en anden nimbus, som nok hænger sammen med, at de fleste muslimer også tilhører en etnisk minoritet, og mange oven i købet har rødder i tredjeverdenslande.

Anderledes med kristendommen i et land, hvor flertallet er medlemmer af folkekirken. Kristendommen kan godt få med grovfilen, og i modsætning til Muhammed-tegninger kan det hverken koste liv eller lemmer, men derimod rygklap fra meningsfællerne.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.