I et astronomisk perspektiv er påsken mere aktuel, end mange måske tror

Peter Lund Madsens omhyggeligt tilrettelagte udsendelser i P1’s ”Hjernekassen” er prisværdige. Med ...

Peter Lund Madsens omhyggeligt tilrettelagte udsendelser i P1’s ”Hjernekassen” er prisværdige. Med pædagogisk talent og vid formår han at formidle kundskaber, som man måske ikke af sig selv havde fundet interessante, skriver Leif Hjernøe. – Foto: Lars E. Andreasen/DR

”Hjernekassens” udsendelser har med klædelig forsigtighed atter en gang gjort det klart, at samtidig med, at videnskaben udvider vores forståelse, kan vi se, hvor lidt vi ved, skriver Leif Hjernøe

I DENNE UGE får lytterne så P1’s tredje og sidste del af ”Hjernekassens” radiofoniske trilogi om den basisviden, der skal til, hvis man ønsker at være et naturvidenskabeligt dannet menneske. Efter at have lyttet til de små tre timers orientering fornemmes det rart nu at være godt på vej!

Peter Lund Madsens omhyggeligt tilrettelagte udsendelser er prisværdige. Med pædagogisk talent og vid formår han interessevækkende at formidle kundskaber, som man måske ikke af sig selv havde fundet interessante. Han er nysgerrigt spørgende på lytternes vegne, sådan at vi alle kan være med.

Udsendelsernes perspektiver er så almengyldige, at man uvægerligt må gribes af ydmyghed. Vores individuelle levetid er jo så kortvarig, at vi målt med astronomernes målestokke må sande de bibelske ord om, at ”hvert menneske er kun som et vindpust” (Sl. 39, 5-14).

”Hjernekassen” tydeliggør, hvor komplet vanvittigt det er, at mennesker bekriger hinanden, medens de som passagerer i et højt raffineret jordisk rumskib suser omkring det store kernekraftværk, som vi kalder Solen. Det sker med en fart af over 100.000 kilometer i timen!

Tænk også på det

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.