Mellemfolkelig forståelse er en fin ting, men det saudiske styre er en uting

POOL- - Kronprinsparret besøger Saudi Arabien sammen med flere ministre, bl.a. udenrigsminister Kristian ...

Søndagens udgave af ”Arabiske stemmer” på P1 med Steen Nørskov som vært handlede om det aktuelle, danske handelsfremstød i Saudi Arabien, hvor kronprinseparret er med i spidsen for en dansk erhvervsdelegation. Et besøg, som har været kritiseret, for Saudi Arabien er den rene udørk, når det kommer til menneskerettigheder. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL / Scanpix Denmark

P1's seneste udgave af "Arabiske stemmer" var topaktuel, emnet var Saudi-Arabien som handelspartner og det just på den dag, hvor Kronprinsparret rejste til hin ørkenstat i spidsen for en dansk erhvervsdelegation, skriver Jesper Bacher

”PENGE LUGTER IKKE”. Det berømte citat hidrører ifølge overleveringen fra Romerrigets dage. Kejser Vespasian var som senere tiders politikere ferm til at finde nye malkekøer, så han lagde skat på de offentlige toiletter.

Det bød hans søn Titus imod, men faderen holdt et pengestykke hen under Titus’ næse og spurgte, om det lugtede? Det gjorde det ikke. Der var ingen lugt af latrin, men derimod mere købekraft til den imperiale statskasse.

Og så alligevel. Penge kan godt være noget af en stinker, som ikke river i næsen, men i samvittigheden eller i hvert fald burde gøre det. Judas Iskariot tjente som bekendt 30 sølvpenge på at forråde Jesus.

Efterfølgende kastede han pengene fra sig i anger og bitter fortrydelse og gik hen og hængte sig.

Andre forrædere er anderledes angerløse og holder på pengene. Andre igen tjener penge på ærlig vis, men de tjener dem i lande, som lugter fælt af undertrykkelse og frihedsforagt.

Det er imidlertid mere end svært kun at have lugtfri penge mellem hænderne. Verden er et stort og broget sted, og selvom man er en god købmand, behøver man ikke at give køb på sine

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.