Hvordan kan medierne få os til at forstå, hvad der foregår i Syrien?

TV 2 med journalist Rasmus Tantholdt er indtil videre eneste vestlige medie i den syriske hovedstad, skriver ...

TV 2 med journalist Rasmus Tantholdt er indtil videre eneste vestlige medie i den syriske hovedstad, skriver Kurt Strand. Foto: Ulrik Jantzen/BAM/Scanpix

Konsekvenserne for den enkelte syrer forsvinder i det makropolitiske spil i mediernes dækning af krigen i Syrien. Dermed bliver det vanskeligere at forholde sig til forfærdelighederne, skriver Kurt Strand

To billeder fra Homs fortalte egentlig det hele; det ene billede var fem år gammelt og viste en moderne storby i stil med noget, vi kender her på vore breddegrader. Det andet var nyt og viste nøjagtig det samme område, pulveriseret til ukendelighed uden spor af liv og aktivitet.

Billederne blev vist i et af mange tv-indslag, som i ugens løb markerede, at det i tirsdags var fem år siden, at borgerkrigen i Syrien begyndte. Egentlig ikke som krig, men som et folkeligt oprør mod det undertrykkende Assad-styre i Damaskus.

De fem års krig har – trods stor geografisk afstand – været relativt tæt dækket i danske medier. Dels fordi konflikter i Mellemøsten altid udgør en latent trussel mod os selv, dels fordi det voksende antal flygtninge meget synligt har konsekvenser ikke bare for Danmark, men for hele Europa. Og endelig har Syriens historiske betydning for vores egen kultur og ikke mindst kristendommen til en vis grad spillet ind.

Alligevel er det tvivlsomt, om vi egentlig forstår, hvad en krig gør ved de mennesker, som den rammer direkte. På et debatmøde i anledning af femåret i Publicistklubben i København kritiserede Daham Alasaad,

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.