En tiltrængt oprydning i proportionerne af valgdækning maser sig på

TV-Avisens vært Kim Bildsøe Lassen mente søndag aften, at tysk politik normalt er noget, der ikke ...

TV-Avisens vært Kim Bildsøe Lassen mente søndag aften, at tysk politik normalt er noget, der ikke tiltrækker sig stor opmærksomhed uden for Tysklands grænser. Måske burde DR selv gøre noget mere ved det og dæmpe deres egen overproportionerede dækning af det amerikanske valg, mener Kurt Strand. Foto: DR

Det lignede en tilståelsessag, da TV-Avisens Kim Bildsøe Lassen lagde op til et indslag om det tyske valg. For hvem andre end journalister afgør, hvad der tiltrækker sig opmærksomhed og dermed får omtale eller ej?

”Normalt er tysk politik noget, der ikke tiltrækker sig stor opmærksomhed uden for Tysklands grænser…”.

Det lignede en tilståelsessag, da TV-Avisens Kim Bildsøe Lassen lagde op til et indslag om det fremadstormende Alternative für Deutschland søndag aften. For hvem andre end Bildsøe og hans kolleger afgør, hvad der tiltrækker sig opmærksomhed og dermed får omtale eller ej?

At netop tysk politik burde få langt mere opmærksomhed, er hævet over enhver tvivl i en tid med historisk krise for det europæiske samarbejde, hvor netop Angela Merkels regering i Berlin har demonstreret, hvor uomgængelig den store nabo mod syd er.

Alligevel tyder ikke meget efter søndagens delstatsvalg på, at for eksempel DR’s nyhedsmaskine ændrer sine prioriteringer markant med et skarpere fokus på tysk politik: Mandag formiddag var Tyskland således igen forsvundet fra dr.dk’s forside, og det krævede en del tastetryk at finde frem til resultaterne af valgene i delstaterne Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Sachsen-Anhalt – anderledes nemt var det på k.dk, nærværende avis’ hjemmeside…

Til gengæld havde dr.dk overskrifter som ”Vrede modstandere vælter endnu et

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.