TV 2-dokumentar viser utilsløret foragt for Danmark

Imam Abu Bilal (foto) har et stort ord at skulle have sagt i moskéen på Grimhøjvej i Aarhus. –

Imam Abu Bilal (foto) har et stort ord at skulle have sagt i moskéen på Grimhøjvej i Aarhus. – Foto: Scanpix

Den store omtale af TV 2’s ”Moskéerne bag sløret” var også yderst velfortjent. Det var afslørende tv-journalistik, som satte ord og billeder på en grum og dyster virkelighed, skriver Jesper Bacher

I tirsdags løb ugens vel nok mest forhåndsomtalte dokumentar over skærmen. Det drejede sig om TV 2’s ”Moskéerne bag sløret”. Omtalen var også yderst velfortjent. Det var afslørende tv-journalistik, som satte ord og billeder på en grum og dyster virkelighed.

Ganske vist kan man ikke sige, at ”Moskéerne bag sløret” egentlig bragte noget nyt for dagen. Ortodoks islam er ikke en velbevaret hemmelighed. Enhver, som gider – og det er der selvfølgelig en del, som ikke gør – kan orientere sig om lære og praksis og vil finde imamernes holdninger og udtalelser yderst genkendelige.

Kvinden er kvæg, manden er konge, de utro skal dø og friheden forsages. Der er forskellige varianter og taktikker, men grundtankerne er de samme. Ikke desto mindre gjorde de skjulte optagelser indtryk. Her blev der sat ansigter og steder på, her blev det sagt i danske byer, her skete det midt iblandt os.

I den første udsendelse havde TV 2 engageret et udenlandsk muslimsk par til at bosætte sig i Gellerupparken og være muldvarpe i det islamiske miljø. De fandt hurtigt vej til moskéen på Grimhøjvej, hvor imam Abu Bilal har et stort

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.