25-års præstejubilæum i Rungsted

Provst Hans-Henrik Nissen har gennem årene med sit store engagement sikret en stor gudstjenestesøgning til Rungsted Kirke

I juni 1989 søgte Hans-Henrik Nissen stillingen som sognepræst i Rungsted. Siden har han søsat et væld af aktiviteter i sognet.
I juni 1989 søgte Hans-Henrik Nissen stillingen som sognepræst i Rungsted. Siden har han søsat et væld af aktiviteter i sognet. . Foto: Poul Bay.

Provst Hans-Henrik Nissen kan på søndag den 1. juni fejre 25-årsjubilæum som kirkebogsførende sognepræst ved Rungsted Kirke.

Hans-Henrik Nissen er opvokset i et dansk præstehjem i Sydslesvig. Han blev student fra Sorø Akademi og teologisk kandidat fra Københavns Universitet i efteråret 1988.

Da stillingen blev opslået, søgte han sammen med 45 andre det ledige embede i Rungsted. Han opnåede menighedsrådets enstemmige indstilling og tiltrådte den 1. juni 1989.

Med stor energi betjener han sin menighed, og med en klar og fast forkyndelse og en bred vifte af initiativer har han skabt et levende menighedsliv i sognet, der har en betragtelig gudstjenestesøgning.

Han har i årenes løb forestået et stort antal velbesøgte arrangementer: bibelstudiekredse, filmstudiekredse, salme- og bibelmaraton foruden menighedsrejser til Israel/Jordan, Rom/Assisi, Tyskland i Luthers fodspor og Lilleasien i Paulus fodspor. Næste projekt er at følge Paulus i Grækenland.

Hans-Henrik Nissen er optaget af at bibringe børn og unge en kristen forståelse og indsigt i kirkelige forhold. Foruden minikonfirmand-undervisning har han taget initiativ til oprettelsen af Fredensborg Provstis børnekor og sørget for at indgå i et kirke-skole-samarbejde med Helsingør Domprovsti.

Som optakt til reformationsjubilæet i 2017 er han desuden indvalgt i Helsingør Stifts Luther-jubilæumsudvalg. Han har også siden 2007 påtaget sig hvervet som provst for Fredensborg Provsti.

Hans-Henrik Nissen er en passioneret lystfisker og jæger. Derudover han han i fritiden skabt en smuk præstegårdshave.

I ægteskabet med overlæge Kamilla Rothe Nissen er der tre voksne sønner.

På jubilæumsdagen holder menighedsrådet reception i Rungsted sognehus umiddelbart efter højmessen.