Hun elsker Mozambique og sit job

IBIS' landedirektør Anne C. Hoff fik udlængsel, da hun som helt ung gik ind i Mellemfolkeligt Samvirke. I morgen fylder hun 50 år

Afrika og især Mozambique er gået i blodet på Anne C. Hoff.
Afrika og især Mozambique er gået i blodet på Anne C. Hoff. . Foto: Viggo Degnbol.

Siden Anne Hoff fyldte 16 år, flyttede hjemmefra og meldte sig ind i Mellemfolkeligt Samvirke, har hun længtes efter at rejse ud i den store vide verden.

Et år på antropologistudiet satte strøm til drømmen, men det blev alligevel til en miljøplanlæggeruddannelse fra Roskilde Universitet som cand.techn.soc., to sønner, som kom til under studiet, og flere års arbejde i bedriftssundhedstjenesten, før maskinfabriksdatteren fra Osted ved Lejre, født i Farum, første gang satte sine ben på det afrikanske kontinent.

Her ankom Anne Hoff med sin familie til Mozambique i 1997, udsendt af Mellemfolkeligt Samvirke. Hun var gerne blevet, men da halvdelen af familien efter et par år ville hjem til Danmark, blev det sådan.

Efter et år som projektleder i HK og fire år som miljøchef i DR, hvor Anne modtog en hæderspris fra Københavns Kommune for DR's grønne regnskab, var børnene store nok til, at hun kunne vende tilbage til Afrika i 2005. Denne gang som landedirektør for Mellemfolkeligt Samvirke i Kenya. Mozambique havde dog slået så stærke rødder i Anne Hoff, at hun i 2008 søgte og fik stillingen som landedirektør for udviklingsorganisationen IBIS.

”Det har jeg ikke fortrudt. For jeg elsker Mozambique og mit job. Det giver så utrolig meget mening, og det er livsbekræftende at se konkret, hvor meget vi kan udrette med så lidt,” siger hun.

Når Anne Hoff holder fri, står den på løb og radiolytning. Hun er stor P1-fan og podcaster fast en række programmer som Orientering og P1Debat. Et godt og højlydt grin bliver det dog også til med satireprogrammerne ”Selvsving” og ”I hegnet”.

I Danmark har hun i dag sin faste base i sommerhuset i Veddinge Bakker i Odsherred, tæt på forældrene Ulla og Leif Mortensen, som i over 25 år drev Holbæk Skibsværft. I fem af årene med Anne Hoff som bestyrelsesformand.

Det bliver også i sommerhuset ved Sejerøbugten, at hun opholder hun sig på sin 50-årsfødselsdag.

Anne Hoff har været gift med Per Hoff, og de to sønner, Rasmus og Magnus, er nu voksne.