Broingeniørens datter fra Peru, der blev præst på Stevns

Ingrid Salinas skiftede som 12-årig Peru ud med Danmark og som 47-årig naturvidenskaben med teologien. I morgen fylder hun 60 år

Ingrid Salinas har før teologistudiet og præsteembeddet arbejdet som geolog. Privatfoto.
Ingrid Salinas har før teologistudiet og præsteembeddet arbejdet som geolog. Privatfoto.

Ingrid Salinas, der i morgen fylder 60 år, er født i en mineby 4000 meter over havet i Andesbjergene som barn af en dansk mor og en peruviansk far, der var bro- og vejingeniør i det sydlige Peru.

Som 12-årig indvandrede hun med sin mor og søster til Danmark.

Familien bosatte sig i Dragør, hvor hun voksede op. Efter afsluttet studentereksamen fra Rysensteen Gymnasium i København blev hun i første omgang uddannet som geolog i 1984 og var i en årrække ansat ved Danmarks Geologiske Undersøgelser, senere Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser (GEUS).

Ved siden af det geologiske arbejde var Ingrid Salinas aktiv som tillidsrepræsentant og i Dansk Magisterforening (DM), hvor hun var formand for sektorforskningssektionen og næstformand for DM.

Men i 2001 valgte Ingrid Salinas i en alder af 47 år at skifte naturvidenskaben ud med teologien og påbegyndte et teologisk studium på Københavns Universitet, som hun fuldførte i 2007. Inspireret af oplevelser fra sit andet hjemland, Peru, har hun blandt andet beskæftiget sig med befrielsesteologiens betydning for Latinamerikas udvikling og demokratisering.

Efter afsluttet teologisk kandidateksamen var Ingrid Salinas fra 2008 til 2013 sognepræst ved Terslev og Ørslev Kirker på Sydsjælland, indtil hun sidste år flyttede til sit nuværende embede på Stevns ved Lyderslev, Frøslev og Store Heddinge Sogne.

Ingrid Salinas trækker i sit virke ofte på sin naturvidenskabelige baggrund og udforsker grænsefladen mellem naturvidenskab og teologi. Baggrunden som indvandrer til Danmark og som kvinde i et naturvidenskabeligt miljø har desuden givet hende et perspektiv på og engagement i samfundsdebatten og et nærvær, der giver sig udslag i velbesøgte højmesser og værdsættelse i menigheden af hendes kirkelige handlinger.

Ingrid Salinas har tre voksne døtre og er gift med Poul G. Hjorth, der er lektor på Danmarks Tekniske Universitet.