Økumenisk arbejde er sagen

Socialrådgiver Bodil Krabbe har hele sit liv med en solid forankring i kirken været engageret i opgaver for andre mennesker. Hun fylder 70 år i dag

Det var i Baptistkirken, at Bodil Krabbes interesse for det økumeniske blev vakt. - Privatfoto.
Det var i Baptistkirken, at Bodil Krabbes interesse for det økumeniske blev vakt. - Privatfoto.

Som socialrådgiver på Rigshospitalets Børnecancerafdeling var Bodil Krabbe i mange år en frontkæmper for børnefamiliernes rettigheder i de kommuner, hvor de boede. Hun gik ind i mange sager for at sikre hjælp til forældrene, der jo ud over den alvorlige sygdom hos et barn også havde mange udfordringer med at få dagligdagen og økonomien til at hænge sammen i de lange sygeforløb.

Det store engagement har hun forsat efter sin pensionering, hvor hun nu er aktiv medarrangør af årlige weekends og mange aktiviteter for kræftramte børn og unge.

Bodil Krabbe stammer fra et husmandssted i Vendsyssel og er oprindelig kontoruddannet. Som ung flyttede hun til Købehavn, hvor hun fik job i Det Økumeniske Fællesråd og Det mellemkirkelige Råd. I jobbet udfoldede hun sine interesser for det økumeniske arbejde og fik et stort netværk blandt kirkefolk. Hun var med fra Kirkedagenes start, har siddet i forretningsudvalg i Det økumeniske Fællesråd og Nordisk Økumenisk Råd og deltaget som volontør på nogle af Kirkernes Verdensråds konferencer.

Interessen for det økumeniske arbejde blev vakt gennem arbejde i Baptistkirken. Først som spejderfører og senere som organist, hvor hun allerede som 12-årig begyndte at vikariere. Orgelspillet har hun siden holdt solidt vedlige, og menigheden i Lyngby nyder fortsat glæde af hendes gode færdigheder efter snart 60 års indsats på orgelbænken.

Det kirkelige engagement og lysten til oplevelser og læring har ført Bodil Krabbe til Israel mange gange. Først som turist i starten af 1960'erne, hvor også Libanon og Beirut blev besøgt. Senere arbejdede hun i en kibbutz i nogle måneder, og efterfølgende var hun volontør på en kristen palæstinensisk kostskole ved Betlehem, hvor hun knyttede solide venskabsbånd til flere palæstinensere. Bodil Krabbes syn på Israel og den vedvarende konflikt i området er derfor præget heraf, og på en nylig studietur til områderne gjorde muren til Vestbredden et stort indtryk på hende.

Bodil Krabbe interesserer sig for mange ting, herunder klassisk musik, kirkemusik og madlavning.

Hun er bosat i Dyssegård, er gift med læge Kim Lybeck, og parret har to døtre.