Masser af drama i Mårslet Kirke

Hanne Davidsen har opsat flere kirkespil skrevet af andre. Snart kommer et nyt, som hun denne gang selv har skrevet, og i dag fylder hun 60 år

Kirkespil og oversættelser fylder i Hanne Davidsens liv - ud over præstegerningen naturligvis. - Privatfoto.
Kirkespil og oversættelser fylder i Hanne Davidsens liv - ud over præstegerningen naturligvis. - Privatfoto.

Sognepræst i Mårslet Hanne Davidsen er initiativtager, idékvinde og projektleder i forbindelse med opsætning af tre - snart fire - store kirkespil. Det første var “Tåbernes Testamente” fra 1998, og derefter fulgte “Legenden om de tre ringe” i 2002, som blev genopført året efter, og derudover ”Galilæerens Skygge”. Alle tre stykker er skrevet af dramatiker Ann Sofie Oxenvad og opført i Mårslet Kirke.

I årene 2003- 2009 igangsatte og ledede hun et stort messehagelprojekt i Mårslet, der resulterede i fire unikke messehagler til Mårslet Kirke. I den forbindelse udkom der desuden en mindre publikation om projektet.

Hun understreger, at ligesom i teaterprojekterne og mange andre mindre projekter i øvrigt, er hun begunstiget af mange villige og kompetente frivillige.

Lige nu er Hanne Davidsen i fuld sving med at søsætte endnu et stort kirkespil: ”Et halvfyldt rum”, som er en poetisk mosaik af ord og billeder om tro, fornuft og kærlighed. Denne gang har hun skrevet dramaet, der har fået støtte fra blandt andet Folkekirkens Udviklingsfond og Aarhus Stiftsråd. Kirkespillet har premiere 9. november

Hanne Davidsen har gen nem årene skrevet flere artikler om dramapædagogik, og hun har i mange år undervist på pastoralseminariet i netop dramapædagogik. Dette er hun dog stoppet med, idet andre opgaver er kommet til: oversættelsesarbejder.

I 2012 udkom således Gerd Theissens ”Det genfundne Paradis. Meditative tekster om troens fornuft”, som hun sammen med Sanne B. Thøisen har oversat.

Sognepræst Hanne Davidsen blev uddannet teolog fra Aarhus Universitet med hovedfag i kristendomskundskab og bifag i dansk i 1982. Tre år senere blev hun sognepræst i Langå-Øksendrup-Svindinge pastorat på Fyn, hvor hun var frem til 1993. Da kom hun til Mårslet, hvor hun stadig virker.

I 2003 tog hun Den Pædagogiske Diplomuddannelse i Drama ved Jysk Center for Videregående Uddannelser. Hanne Davidsen har endvidere fungeret som formand for “Åben Himmel - Forening til Kirkespillets Fornyelse” siden foreningens stiftelse i 1997.

Hun har i øjeblikket studieorlov med henblik på at oversætte et større værk af Gerd Theissen med titlen ”Glaubenssätze. Ein kritischer Katechismus”, igen i samarbejde med Sanne Thøisen, som i øvrigt er hendes barndomsveninde.

Hanne Davidsen bor også i Mårslet og har siden 1973 været gift med Ole Davidsen. Parret har to børn, Markus og Mirka.