En markant person i baptistverdenen

Tidligere baptistpræst Ole Jørgensen har i årtier været særdeles aktiv i mange kirkelige sammenhænge. I dag fylder han 70 år

Efter pensioneringen har Ole Jørgensen sammen med sin hustru brugt meget tid som frivillig medarbejder i Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT. - Privatfoto.
Efter pensioneringen har Ole Jørgensen sammen med sin hustru brugt meget tid som frivillig medarbejder i Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT. - Privatfoto.

Ole Jørgensen blev i 1963 udlært som ekspedient i en herreekviperingsforretning, og efter aftjent værnepligt - herunder på det første hold FN-soldater udsendt til Cypern - havde han ophold på en højskole, hvorpå han blev volontør i Rwanda i Afrika.

Efter en uddannelse som socialrådgiver arbejdede han i første halvdel af 1970'erne med familie- og gruppeterapi. En periode med eksistentielle udfordringer og overvejelser bevirkede et skifte fra socialrådgiver til præst. Fra 1976-1978 gik han på Baptistkirkens Teologiske Seminarium og virkede indtil 1984 som præst i Odense Baptistmenighed. De næste fem år havde han sin gang i Lyngby Baptistmenighed, inden han i perioden 1989-2001 beklædte posten som generalsekretær i Baptistkirken

2002-2010 var Ole Jørgensen halvtidsansat som generalsekretær i Dansk Missionsråd (DMR), som er en paraplyorganisation for danske missionsselskaber, og han var tillige den første ikke-lutherske generalsekretær i DMR. I samme periode, frem til sommeren 2006, virkede han som præst i Korskirkens Baptistmenighed Herlev og derefter i Midtsjællands Baptistmenighed frem til 2012.

Ole Jørgensen, der bor på Frederiksberg, var i en årrække i 1980'erne formand for Baptistkirken i Danmark, og han har deltaget i baptistisk samarbejde på nationalt, europæisk og verdensplan, ligesom han fra 1997 og fire år frem var vicepræsident og præsident for Europæisk Baptistføderation. I disse år deltog han i økumenisk samarbejde herhjemme og var formand for Evangelisk Frikirkeråd og for Danske Kirkers Samråd samt medlem i diverse økumeniske sammenhænge.

I sin tidlige ungdom spillede Ole Jørgensen fodbold på B1901's 1. divisionshold under den senere landstræner Kurt Nielsen. Han har indtil for få år siden altid løbet, men da knæene nu ikke holder til løb mere, bliver det i stedet til flere ugentlige gåture sammen med hustruen Grethe, som han blev gift med i 1968. Parret har fået fire børn, og der er siden kommet 10 børnebørn til.

På fødselsdagen holdes der Åbent Hus i Café Cadeau, H.C. Ørstedsvej 28 på Frederiksberg, hvor familie, venner og bekendte vil være velkomne mellem kl. 10.30-14.00.