Døde

v Tidligere provst, sognepræst Tage Stausholm-Fisker, Randers, er død, 74 år. Tage Stausholm-Fiskerblev cand.theol. i 1961 fra Københavns Universitet og fandt samme år embede som hjælpepræst i Frederikshavn. Året efter blev han dansk præst i Sydslesvig, inden han i 1966 kom til Staby som sognepræst. Fra december 1971 blev Tage Stausholm-Fisker valgmenighedspræst ved Lemvig Valgmenighed, indtil han i 1980 blev sognepræst i Asferg og Fårup Sogne. I december samme år blev han tillige provst for Hobro-Purhus Provsti, et embede han bestred indtil 1997. I 1986 blev han sognepræst i Ø. Bjerregrav-Ålum Pastorat, og her virkede han indtil pensioneringen i 2000. Tage Stausholm-Fisker blev ridder af Dannebrog i 1987. Han sad som bestyrelsesmedlem i Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger i et par år i midten af 1960erne, blev provstisekretær for DKU i 1968 og var bestyrelsesmedlem i Dansk Kirkeskoleudvalg fra 1971 og frem til 1988. Endvidere var han formand for DKU i Lemvig Provsti i to år op til 1980 og formand for Grænseforeningen i Ran-derskredsen fra 1986 og 13 år frem.

v Journalist Niels Olaf Nielsen, Åbyhøj, er død, 87 år. Niels Olaf Nielsen var på Morgenavisen Jyllands-Posten i de sidste 18 år leder af Nyt om navne. Niels Olaf Nielsen var journalistelev på Jyllands-Posten under hele besættelsen og blev i 1950 efter ansættelser i Randers og Vejle redaktionssekretær og siden nyhedsredaktør. Ved siden af leverede han også efter sin pensionering i 1987 et betydeligt antal kryds og tværs-opgaver til avisen, blandt andet Weekend-vers. Niels Olaf Nielsen var et alsidigt interesseret menneske, der havde sin plads i kirken hver søndag og desuden gik op i klassisk musik og mellemfolkeligt arbejde.

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.