Dramaet løber i fantasyforfatterens blod

Josefine Ottesen, der i dag bliver 60 år, introducerede genren moderne fantasy i dansk litteratur og har modtaget Kulturministeriets Børnebogspris to gange. Foto: Petra Theibel Jacobsen

Josefine Ottesen har skrevet et halvt hundrede bøger for børn og unge om både historiske perioder og eventyrverdener. I dag fylder den flittige forfatter 60 år

Et gennemgående tema i Josefine Ottesens mange bøger er spørgsmålet om, hvem man er, og hvordan man finder sit eget spor i livet.

Det har hun selv skullet - og fandt litteraturen som værktøj. Hovedsporet i hendes forfatterskab er eventyr og fantastiske fortællinger til unge og børn.

Et centralt værk er eventyrserien fra 2005 til 2010 om pigen Mira, som tager udgangspunkt i Ottesens egen familiehistorie og hendes ungarsk-jødiske mors oplevelser som flygtning gennem Europa før og under Anden Verdenskrig.

De dramatiske begivenheder dengang påvirkede også datteren, og først sent opdagede Josefine Ottesen, at hun var i gang med at give angsten for også at skulle på flugt en dag videre til sine børn. Det fortalte hun om i et interview med Kristeligt Dagblad i sommer.

”Det at være jøde er jo ikke bare en privat historie for mig og min familie, holocaust er hele verdens historie. Det er meget at tage stilling til. Jeg var nødt til at sætte mig fri af min mors historie,” lød det. Og bøgerne om Mira har ifølge Ottesen et større budskab om, at vi alle bør tage ejerskab over egne fortællinger og ikke skal lade os blive

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.