Hun skal give grønlandske børn næstekærlighed

Nivé Heilmann er læreruddannet og har arbejdet som turistguide. Ikke mindst har hun været involveret i ...

Nivé Heilmann er læreruddannet og har arbejdet som turistguide. Ikke mindst har hun været involveret i bekæmpelse af alkohol- og narkomisbrug i Grønland. - Privatfoto.

39-årige Nivé Heilmann skal det kommende år med støtte fra Blå Kors rejse rundt i Grønland og styrke arbejdet med at hjælpe børn fra familier med alkoholmisbrug. Ethvert barn er en ressource for samfundet, mener hun

”Børn er den vigtigste ressource, vi har. Vi, der kan, skal tage et ansvar, også for de børn, som ikke er vores egne.”

39-årige Nivé Heilmann er i øjeblikket i Danmark for at lære noget om det arbejde, der foregår i Blå Kors' børnehuse og resten af organisationen. Men snart er hun tilbage i Grønland, hvor hun netop er ansat til det næste år at rejse rundt i Grønland for at styrke arbejdet med at hjælpe børn i familier med alkoholmisbrug.

I første omgang skal det ske ud fra Blå Kors' Grønlands 30 lokalafdelinger og deres medarbejdere, men sigtet med arbejdet er at uddanne frivillige til at hjælpe i Blå Kors Grønlands foreningshuse.

”Religion, afstamning, sprog og hår- eller hudfarve er fuldstændig ligegyldigt i forhold til et barn. Der skal kun et godt menneske til at hjælpe et andet menneske, og kan jeg være med til at vise, at der er nogle andre valg at tage i sit liv end at leve i misbrug, eller give et kram og gøre en dag god, så er det det hele værd,” siger Nivé Heilmann, som brænder for børnesagen gennem værdier som kærlighed og et positivt syn på tilværelsen, som hun har fået med hjemmefra af alle sine fire forældre

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.