Journalist om formiddagen og forfatter om eftermiddagen

I dag fylder Kristeligt Dagblads mangeårige freelancejournalist og anmelder Claus Grymer 70 år og fejrer ...

I dag fylder Kristeligt Dagblads mangeårige freelancejournalist og anmelder Claus Grymer 70 år og fejrer det med udgivelsen af sin femte skønlitte-rære roman, ”Vinterfrugt”. - Privatfoto.

Freelancejournalist og forfatter Claus Grymer er ekspert i at finde det store i det små. I dag fylder han 70 år og udkommer med sin femte roman, ”Vinterfrugt”

At interviewe journalist og forfatter Claus Grymer om ham selv er lidt af en udfordring. Det har denne og andre af Kristeligt Dagblads skribenter gennem tiden måttet sande. For den indfødte jyde er ikke meget for at henlede opmærksomheden på sig selv.

Arbejde helt alene i felten, som ulven, der ensomt strejfer rundt på den jyske hede? Tjoh, det har han vel altid gjort. Er det ikke hårdt? Njah, det har han det sådan set godt med. Hvad gør ham glad? En lille gåtur, det er fint. Og hvorfra kommer mon hans helt og aldeles omsiggribende interesse for litteratur? Tjah, hvor kommer sådan noget fra?

Nej, så er han afgjort mere tryg med blokken i hånd eller i den anden ende af røret, Claus Grymer. I dag fylder Kristeligt Dagblads mangeårige freelancejournalist og anmelder 70 år og fejrer det med udgivelsen af sin femte skønlitterære roman, ”Vinterfrugt”, på forlaget Unitas. Titlen henviser til teksten fra salmen ”Giv mig gud en salmetunge”, der beretter om den ”fineste frugt ved vintertide”. Bogen trækker på hans egne erindringer om 1970'erne og tiden som journalist på Morsø Folkeblad.

”Det er en bog om kærlighed. Og ikke mindst tilgivelse,” siger han.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.