Kunsten at forene

Svend Løbner Madsen, pressekoordinator for FrikirkeNet, ser det som sin fornemmeste opgave at forene danske frikirker

Svend Løbner Madsen er egentlig uddannet grafiker og har siden taget en journalistuddannelse. Begge dele kan han bruge i sit arbejde som presse-koordinator i FrikirkeNet.  –
Svend Løbner Madsen er egentlig uddannet grafiker og har siden taget en journalistuddannelse. Begge dele kan han bruge i sit arbejde som presse-koordinator i FrikirkeNet. –. Foto: Leif Tuxen.

I en ikke så fjern fremtid vil man kunne vælge mellem, hvorvidt man skal melde sig ind i den danske folkekirke eller Danmarks frikirke.

I hvert fald hvis det står til Svend Løbner Madsen, der personligt ser ovenstående scenario som det ypperligste resultat af sit arbejde som pressekoordinator for FrikirkeNet, der organiserer cirka 100 danske frikirker.

Kaster man et blik på 49-årige Løbner Madsens liv hidtil, ligner netop det ønske ikke en tilfældighed. Frikirkelivet bugter sig nemlig som den røde tråd gennem hans liv, og første gang, den slog en mærkbar krølle, var, da Svend Løbner Madsen som femårig satte kursen mod Tanzania med sine missionærforældre. I Afrika voksede Løbner op med sine to yngre søskende, der i dag ligeledes har engageret sig i troslivet: Torben Løbner er daglig leder af Pinsekirkens nødhjælpsorganisation, og Lena Løbner er aktiv i den kontroversielle kristne bevægelse Evangelist. Om sidstnævnte siger Svend Løbner Madsen:

Jeg har ikke noget forhold til Evangelist. Jeg har et personligt forhold til min søster, men det er også det.

Dog mener han, at nogle frikirker burde fokusere mindre stædigt på specifikke dele af trosbekendelsen, som eksempelvis helbredelse og dæmonuddrivelse.

Alle frikirker starter med et særligt fokus, men i stedet for en velsignelse kan det blive til et varemærke. Men frikirkerne burde fokusere på det, der samler os som kirker, i stedet for det, der skiller os, siger Svend Løbner Madsen.

Spørger man én af dem, der har oplevet Svend Løbner Madsen for fuld udblæsning, så har han da også en særlig evne til at skabe netværk. Det fortæller Jan Kornholt, generalsekretær i Baptistkirken, der har arbejdet sammen med Løbner Madsen.

Han er overordentlig initiativrig, og han arbejder på en stille, men meget ihærdig, stædig og vedholdende måde, siger Jan Kornholt.

Selv arbejder Svend Løbner Madsen i den såkaldte husmenighedsbevægelse. Det på trods af, at han er vokset op i Pinsekirken og efter hjemkomsten til Danmark lagde kræfterne i kirken som leder. Men det kom til et brud, da Løbner Madsen foreslog, at man skulle lave om på, at medlemskab af kirken kræver en voksendåb.

Selv om han fortsat ikke er en del af Pinsebevægelsen, har der været en forsoning mellem ham og kirken, som han i dag samarbejder med i FrikirkeNet.

Udover arbejdet i FrikirkeNet er han både leder af et gospelkor og med til at etablere huskirker. Derudover deltager Svend Løbner Madsen aktivt i diverse pennefejder i danske dagblade, og sideløbende er der også tid til at udspy en strøm af mail til landets journalister med informationer om frikirkelige arrangementer.

Der er da også dem, der mener, at 49-årige Løbner Madsen til tider kan være lidt for aktiv. Det gælder eksempelvis fru Jette, som han har tre børn og en plejedatter fra Sudan sammen med.

Ikke desto mindre bruger Svend Løbner størstedelen af sin arbejdstid på FrikirkeNet, hvor han ser det som et af sine vigtigste hverv at informere, både om de danske frikirker, men også om kristendommen. Men det er noget af en opgave, erkender Svend Løbner Madsen for som han siger om kristendommen:

Det er verdens bedste budskab i verdens kedeligste indpakning.

freya@kristeligt-dagblad.dk