Kunstfotograf med hang til død og melankoli

Krass Clement beskæftiger sig i sine fotografier oftest med det melankolske.

Krass Clement beskæftiger sig i sine fotografier oftest med det melankolske. Foto: Jakob Dall/Scanpix

Krass Clement beskæftiger sig med det nære og søger gerne ind i tabuiserede rum. I morgen fylder den internationalt kendte fotograf 70 år

Han er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole, men det er som fotograf, Krass Clement for alvor har slået sit navn fast på den danske og udenlandske kunstscene med sine karakteristiske sort-hvide billeder.

Allerede som barn begyndte Krass Kay Christensen Clement, som hans fulde navn lyder, at tage billeder, og evnen til at se et kunstnerisk motiv i en hverdagssituation har han ikke fra fremmede. Hans far var maleren Kay Christensen, hvis motivkreds omfatter både landskaber, bymiljøer og portrætter. Moderen var pianisten Anna Katharina Tvermoes.

Krass Clement er født i København, men tilbragte en stor del af sin barndom i Frankrig. Som ung ernærede han sig en tid som fotograf i Paris, inden han søgte ind på Filmskolen I København, og for få år siden udsendte han en fotobog med sine tidlige billeder fra Paris. Det er ikke billeder af Eiffeltårnet, Triumfbuen eller Notre Dame. For som en af hans store inspirationskilder, den netop afdøde fotograf Viggo Rivad, har sagt: ”Når alle fotografer løber i én retning for at få taget et billede, så bliver det jo taget, og så kan jeg jo lige så godt gå i en anden retning for at se, om der ikke også skulle være et billede dér

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.