Kvinden, der valgte familien over karrieren

Jeg føler ikke, jeg har forrådt kvindekampen. Jeg går 100 procent ind for ligestilling, men jeg mener, at vi i hele ligestillingsdebatten har mistet fokus på børnene og på omsorgen, siger Anne-Mette Karstad. Foto: Lars Sohl

35-årige Anne-Mette Karstad mærkede andre kvinders vrede, da hun offentligt sagde, at hun havde opgivet sit designerjob for sin datters skyld. I dag fejrer hun kvindernes kampdag

Når kvindernes internationale kampdag i dag bliver markeret, vil 35-årige Anne-Mette Karstad fra Vesterbro i København være blandt deltagerne, som kæmper for kvinders ret til frit at vælge, hvad de vil med deres liv.

Uanset om valget så favoriserer karrieren eller omsorgen for deres børn. I hendes optik er det nemlig, hvad feminismebegrebet går ud på, og som hun altid selv har kæmpet for. Retten til at vælge selv. For nylig gik det op for hende, at ikke alle er enige i hendes tolkning.

For præcis en måned siden medvirkede Anne-Mette Karstad i et interview i Politiken, hvor hun fortalte om, hvordan hun havde sat sin egen karriere som designer i bero for at kunne tilbringe mere tid sammen med sin toårige datter, Pippi.

Selv opfattede Anne-Mette Karstad det som forholdsvis ukontroversielt, at hun for en periode havde lagt jobbet som produkt- og tekstildesigner hos virksomheden Greengate på hylden for i stedet at være handicaphjælper 10 timer om ugen og læse HF-fag. Et bytte, der gør, at hun kan aflevere sin datter sent og hente hende tidligt i vuggestuen. Imens arbejder hendes kæreste, Lars, fuld tid som fotograf og designer.

Interviewet med

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.