Vestjysk ildsjæl for udsatte i Østeuropa

I sit virke som chefkonsulent for Kofoeds Skole har 65-årige Ole Meldgaard været med til at udbrede skolens ...

I sit virke som chefkonsulent for Kofoeds Skole har 65-årige Ole Meldgaard været med til at udbrede skolens metode til søsterskoler i Østeuropa. Foto: Thomas Pedersen

Ole Meldgaard har gennem de seneste 30 år ydet en stor indsats for socialt udsatte som chefkonsulent på Kofoeds Skole, der i dag får tildelt en hæderspris for dens diakonale arbejde

Som færdiguddannet teolog fra Københavns Universitet i 1986 søgte Ole Meldgaard en række stillinger som sognepræst. Men han fik altid afslag med den begrundelse, at han var den anden- eller tredjebedste i ansøgerfeltet.

I jagten på et midlertidigt arbejde lagde han vejen forbi Kofoeds Skole på Amager i København, hvor man på et kristent grundlag yder hjælp til selvhjælp for socialt udsatte mennesker. Han begyndte som underviser i filosofi, litteratur og kulturhistorie, fortsatte i en informationsstilling, inden han blev afdelingsleder. Omtrent 30 år senere arbejder 65-årige Ole Meldgaard stadig på skolen, som i dag tildeles en pris af den europæiske diakoniorganisation Eurodiaconia for dens indsats for misbrugere, psykisk syge og andre socialt udsatte borgere.

I sit virke som chefkonsulent for Kofoeds Skole har han været med til at udbrede skolens metode til søsterskoler i Østeuropa. Men selvom arbejdet ofte betyder, at Ole Meldgaard skal rejse østpå, så begyndte det hele vestpå.

Han er vokset op i en lille by nær Holstebro i Vestjylland, hvor han tilbragte ungdomsårene. Her tog han en halv landbrugsuddannelse, inden han i

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.