Har du fysisk ondt, kan mental træning hjælpe

Fra sklerose og hjerte-kar-sygdomme til kræft. Smertefulde sygdomme kan lindres med kurser i mindfulness, viser forskning. Selv personer med lidelser, som lægerne ikke kan forklare, får hjælp af metoden

"Mindfulness kommer fra en alternativ sfære, og det kan umiddelbart lyde, som om det er noget meget frækt og alternativt. Men det er det ikke længere," siger Peter la Cour, der er leder af Videnscenter for funktionelle lidelser, der hører under Liaisonklinikken ved Psykiatrisk Center København.
"Mindfulness kommer fra en alternativ sfære, og det kan umiddelbart lyde, som om det er noget meget frækt og alternativt. Men det er det ikke længere," siger Peter la Cour, der er leder af Videnscenter for funktionelle lidelser, der hører under Liaisonklinikken ved Psykiatrisk Center København. . Foto: alexbrylovhk - Fotolia.

Kristeligt Dagblad har den 1. marts 2017 slettet teksten i denne artikel fra videnskab.dk, da artiklen ikke overholder avisens etiske retningslinjer for uafhængig journalistik.