I fodsporene på nordboerne og Hans Egede

Bertel Haarder er glad for, at der i høringssvarene er bred opbakning til adskillige af de ideer, som arbejdsgruppen har lagt frem. Men menighedsråd, provstiudvalg og andre vender tommelfingeren nedad for eksempel i forhold til at gøre præsten til daglig leder af sognet. - Foto: Scanpix.

På læserrejsen kommer vi til at opleve mangfoldigheden i det grønlandske samfund og kontrasten mellem bygdemiljø og storby. Foto: Grønlands Rejsebureu.

Mange havde glædet sig til endnu et samspil mellem Ghita Nørby og Jørgen Reenberg, men "Kat på et varmt bliktag" måtte aflyses på grund af Jørgen Reenbergs sygdom. Her ses de to i "Gengangere" i 2005. -- Foto: Scanpix.

Statuen af missionær og biskop i Grønland Hans Egede står i den smukke gamle kolonihavn i Nuuk. – Foto: Grønlands Rejsebureau.

–Det var i den lille bygd Qassiarsuk, at nordboerne med Erik den Røde i spidsen bosatte sig i år 982. Her ses rekonstruktionen af Tjodhildes Kirke. – Foto: Grønlands Rejsebureau

Program

Dag 1. Velkomst ved rejse-leder Eva Christensen. Fly København-Narsarsuaq. Sejlads til Qaqortoq via Qassiarsuk. Rundvisning i bygden Qassiarsuk. Ind-kvartering på Højskolen.

Dag 2. Byrundtur og besøg på museet og den gamle og nye kirke. Vandretur til fjeldet, Peters Varde.

Dag 3. Sejltur til Hvalsø kirkeruin og bygden Igaliku.

Dag 4. Eventuelt gudstjeneste. En yndet grønlandsk tradition: kaffemik-besøg.

Dag 5. Helikopter fra Qaqortoq til Narsarsuaq. Fly til Nuuk. Indkvartering. Gåtur til kolonihavnen.

Dag 6. Byrundtur og besøg på museet.

Dag 7. Sejltur til Håbets Ø.

Dag 8 Hjemrejse. Fly Nuuk-Kangerlussuaq-København.

Fakta

Læserrejsen finder sted 9.-16. august 2012 og koster 24.450 kroner. Pri-sen inkluderer transport, morgenmad, seks gange frokost og fire gange middag, udflugter og entreer ifølge program samt dansk rejseleder. Enkeltværelses-tillæg 1050 kroner. Yderlige-re oplysninger og program fås hos Grønlands Rejse-bureau, telefon 33 13 10 11 eller www.greenland-travel.dk/2320, hvor også tilmelding skal foretages.

9. - 16. august 2012

LÆSERREJSE Tag med Kristeligt Dagblad og Grønlands Rejsebureau på en unik historisk sommerrejse til Sydgrønland og Nuuk.

Kristeligt Dagblads læsere indbydes hermed til en eksklusiv rejse, hvor vi opsøger og fordyber os i kristendommens indtog i Grønland. Turen forener på smukkeste vis fantastiske naturoplevelser og spændende historiske og kulturelle højdepunkter. Den grønlandserfarne danske præst Eva Christensen er med som rejseleder.

Rejsen begynder i Sydgrønland, hvor Qaqortoq (Julianehåb) med cirka 3000 indbyggere er udgangspunktet, og fortsætter 400 kilometer nordpå til den grønlandske hovedstad, Nuuk. Læserrejsen viser ikke alene mangfoldigheden i det grønlandske samfund og kontrasten mellem bygdemiljø og storby, men også hvordan kristendommen har været med til at sætte sit aftryk i bybilledet og kulturen.

Sydgrønland er kendt for sin frodighed, fjelde og varierede flora, men også gletsjere og isfjelde i alle former. Det var her, nærmere bestemt i den lille bygd Qassiarsuk, at nordboerne, med Erik den Røde i spidsen, bosatte sig i år 982, og det var her, den første kirke på det nordlige kontinent blev opført. Alt dette skal vi opleve og mere til.

I Qaqortoq bor vi på højskolen og starter dagene med morgensang. Vi besøger blandt andet nordboruinen Hvalsø og bygden Igaliku, hvor man finder resterne af domkirke og det gamle bis-pesæde. Historien opleves i både ruiner og rekonstruktioner og gennem Evas spændende fortællinger. I Qaqortoq skal vi også både på byrundtur, vandreture i fjeldene og til kaffemik hos en grønlandsk familie.

I Grønland kan en transport være en oplevelse i sig selv. Det erfarer vi, når vi skal med helikopter fra Qaqortoq til Narsarsuaq og derfra videre med fly til sidste del af rejsen, som foregår i Nuuk.

Sammenlignet med Qaqortoq er Grønlands hovedstad Nuuk gigantisk med sine små 16.000 indbyggere. Nuuk er hjemsted for et stort erhvervsliv og et pulserende byliv. Vi bor på hotellet Hans Egede, som ligger centralt i byen.

Dagene i Nuuk bliver en skøn kombination af nyt og gammelt på sin helt egen grønlandske måde.

Vi skal på en sejltur til Håbets Ø, hvor missionæren og den senere biskop af Grønland Hans Egede gik i land i 1721 og anlagde sin missionsstation. Vi skal naturligvis også rundt og se byen, kulturhuset, brættet, byrådssalen og ikke mindst museet, hvor vi blandt andet skal se de berømte mumier fra Qilakitsoq.

Velkommen til en helt unik og sjældent udbudt rejse.

Læserrejsen finder sted 9.-16. august 2012 og koster 24.450 kroner. Pri-sen inkluderer transport, morgenmad, seks gange frokost og fire gange middag, udflugter og entreer ifølge program samt dansk rejseleder. Enkeltværelses-tillæg 1050 kroner. Yderlige-re oplysninger og program fås hos Grønlands Rejse-bureau, telefon 33 13 10 11 eller www.greenland-travel.dk/2320, hvor også tilmelding skal foretages.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Leonard Bernstein Collection. Vol. 1.

kr. 799,00 Køb

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.