I relation til tro, håb og kærlighed

Kurset har sit fokus på menneskers liv og relationer og er samtidig et klassisk højskolekursus med foredrag

Kurset har sit fokus på menneskers liv og relationer og er samtidig et klassisk højskolekursus med foredrag

4Kurset har sit fokus på menneskers liv og relationer og er samtidig et klassisk højskolekursus med foredrag og samtale, med sang og musik, heldagsudflugt og biografbesøg. –

Kurset har sit fokus på menneskers liv og relationer og er samtidig et klassisk højskolekursus med foredrag og samtale, med sang og musik, heldagsudflugt og biografbesøg. – Foto: Rødding Højskole.

Fakta

Kurset Tro, håb og kærlighed varer fra 24. til 30. juni 2012. Prisen er 4300 kroner på dobbeltværelse og 5000 kroner på enkeltværelse inklusive fuld pension samt foredrag og udflugt ifølge program. Yderligere oplysninger og tilmelding sker til Rødding Højskole på tlf. 7484 2284 eller på skolens hjemmeside www.rhskole.dk

24. til den 30. juni 2012

Det handler om relationer, når Rødding Højskole i samarbejde med Kristeligt Dagblad for femte år i træk slår dørene op til kurset Tro, håb og kærlighed.

Troen, håbet og kærlig-heden er de tre vigtigste relationer i livet: forholdet til Gud, til sin næste og til sig selv. Vi går på sporet af de tre i kunsten og litteraturen, i kirken og kristendommen. Guiderne er toneangivende aktører og debattører, som også tør tale om deres eget forhold til disse tre relationer. Hvornår og hvordan får det fællesskaberne, for eksempel ægteskabet og venskabet, til at hænge sammen, og hvorfor er det indimellem årsag til splittelse og frustration?

Kurset har sit fokus på menneskers liv og relationer og er samtidig et klassisk højskolekursus med foredrag og samtale, med sang og musik, heldagsudflugt og biografbesøg. Med andre ord et kursus til hjerte og hoved!

Kursusledere er forstander for Rødding Højskole Mads Rykind-Eriksen og præst ved Rødding Frimenighed Mette Geil. Tidligere chefredaktør på Politiken Herbert Pundik indleder kurset med foredraget På troens spor.

Sognepræst og tidligere generalsekretær i Det Danske Bibelselskab Tine Lindhardt kalder sit foredrag Kan du din historie? Livsfortælling med tro, håb og kærlighed. Lise Trap, der blandt andet er virksomhedspræst i Roskilde Stift, taler med udgangspunkt i den personligt erfarede sorg om Den dybeste ære, glæden kan få.

Heldagsudflugten går til Odense, hvor vi besøger billedhugger og installationskunstner Jens Galschiøts store værksted og galleri. Han fortæller om sit aktuelle arbejde med et stort bronzeprojekt til senere udstilling på kunstmuseet Heart i Herning. I Odense møder vi også Massoud Fouroozandeh, modtager af Kristeligt Dagblads Pris 2011. Han fortæller om sin egen livs- og trosrejse fra Teheran til Odense, fra islam til kristendom.

Hjemme igen på Rødding Højskole vil der være op-læsning og forfattermøde med Søren Ulrik Thomsen, hvor overskriften er Som i et spejl i en gåde. Doris Ottesens foredrag Den passionerede kærlighed er et litterært foredrag om Sigrid Undset, og Else Lidegaard kommer og fortæller om mødet med de to færøske forfattere William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen.Der er gudstjeneste i Rødding Frimenighedskirke, hvor provst Kræn Christensen, forfatter til bogen Tid til eftertanke, prædiker. Som optakt til gudstjene-sten taler formand for blandt andet Kristeligt Dagblads bestyrelse Hans Skov Christensen om gudstjenesten set fra kirkebænken: Uden begejstring nytter det ikke. På læser-opholdet bidrager også Peter Skov-Jakobsen, biskop over Københavns Stift, med sit foredrag Marion Gräfin Dönhoff, en betydelig personlighed i det 20. århundredes Tyskland.

Kurset afrundes med festmiddag og et musikalsk indslag ved unge svenske musikere, så også musikken vil være med til at sætte troen, håbet og kærligheden i relief.

bagsiden@k.dk

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

W.A. Mozarts Klaverkoncerter

kr. 399,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.