Norge vil have verden til at skrige af glæde

The body of so-called mystic activist "Ti Panyol", accused of spreading cholera, is seen after being killed by a crowd on December 9, 2010 in Ducheine, southwestern Haiti. Angry Haitian mobs have lynched at least 45 people in recent weeks, accusing them o

"Vi vil gerne have folk til at tage del i fejringen sammen med os ved at skabe det længste skrig i verden," siger den norske turistchef, Per-Arne Tuftin om fejringen af den maleren Edvard Munchs 150 års fødselsdag. Foto: HANDOUT Denmark / Scanpix

relevante temaer

Norge markerer 150-året for maleren Edward Munchs fødsel

I disse dage markeres åbningen af det officielle Munch-år i Norge. Den norske maler Edward Munch blev født den 12. december 1863, så Norge markerer 150-året for den verdensberømte kunstners fødsel.

LÆS OGSÅ: Nutidsmennesker behøver Munch
For at fejre maleren og det fascinerende norske landskab, som Munch også lod sig inspirere af, lancerer den officielle norske turistorganisation, Visitnorway, en kortfilm, der viser alt det, der er til at skrige af glæde over i det moderne Norge.

Vi vil gerne have folk til at tage del i fejringen sammen med os ved at skabe det længste skrig i verden, siger den norske turistchef, Per-Arne Tuftin.

Filmen viser alt det, der er til at skrige over i det moderne Norge med den afgørende forskel, at det denne gang handler om alle de positive oplevelser her i livet, som kan fremkalde et jubelskrig.

VisitNorway opfordrer folk fra hele verden til i fælleskab at skabe verdens længste skrig ved at dele deres egne oplevelser med jubelskrig og på den måde gøre filmen længere. De indsendte skrig vil blive føjet til den originale film.

Vi vil simpelthen bare gerne have verden til at skrige af glæde, forklarer den norske turistchef.

Der er selvfølgelig også mulighed for at vinde præmier, hvis man følger opfordringen til at sende klip med jubelskrig ind. Bogstaveligt talt kan man skrige sig selv en tur til Norge. Blandt alle de indsendte skrig vælger Visitnorway hver uge en vinder, der får en ægte jubelskrigsoplevelse i landet.

Læs mere om, hvordan man bidrager med glade skrig på visitnorway.com.

Mie Petersen

Ledende redaktionssekretær, redaktør af Rejser&Kultur og anmelder af krimilitteratur. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

KRIGEN 1914-1918

kr. 249,00 Køb

TILGIVELSENS BOG

kr. 249,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.