Anklager: Omar El-Hussein blev hjulpet af barndomsvenner og bandemedlemmer

Nævningesagen om medvirken til terrorisme og forsøg herpå starter i Københavns Byret den 10. marts 2016 ...

Nævningesagen, om fire unge mænds medvirken til terrorisme under terrorangrebet i København sidste år, begyndte i dag i Københavns Byret. Politiet var talstærkt til stede foran retten. Foto: Scanpix / Scanpix Denmark

Fire unge mænd fra Mjølnerparken risikerer livstid for medvirken til Omar el-Husseins angreb sidste år. Retssagen begyndte i dag

En repræsentant for anklagemyndigheden bærer den blodplettede og beskidte, grå hættetrøje, som Omar el-Hussein havde på, da han døde den 15. februar 2015, rundt i retslokalet.

Kort forinden er tilhørerne i Københavns byret blevet præsenteret for den fuldautomatiske M-95 riffel, som Omar el-Hussein affyrede ved Krudttønden på Østerbro.

Under et møde med Muhammed-tegneren Lars Vilks skød og dræbte han filminstruktøren Finn Nørgaard den 14. februar 2015 om eftermiddagen. Otte timer senere, omkring midnat, tog Omar el-Hussein ind til synagogen i København og skød og dræbte Dan Uzan, der holdt vagt foran den jødiske menighed.

På anklagebænken i Københavns Byret sidder fire unge mænd med indvandrerbaggrund, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein. Ingen af de fire mænd fortrækker en mine, da den blodplettede trøje bliver vist frem.

Omar el-Husseins attentater kostede to mennesker livet, sårede flere politibetjente og er blevet betegnet som det værste terrorangreb i nyere tid. Tidligere i dag begyndte retssagen mod de fire, der er tiltalt for at have opildnet Omar el-Hussein til angrebet mod synagogen og dermed have

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.