Swingerklub og strikkefestival: Fem omstridte sager fra Ligebehandlingsnævnet

Ligebehandlingsnævnet har fået kritik for at tilkende en muslimsk chauffør 10.000 kroner i erstatning, fordi manden havde følt sig diskrimineret af sin kvindelige chef. Læs om fem andre afgørelser her

Det er ulovligt, når Fanø Strikkefestival lader mænd og børn komme gratis ind, mens kvinder skal betale 50 kroner i entré, afgjorde Ligebehandlingsnævnet i 2014.
Det er ulovligt, når Fanø Strikkefestival lader mænd og børn komme gratis ind, mens kvinder skal betale 50 kroner i entré, afgjorde Ligebehandlingsnævnet i 2014. Foto: uzhursky/Fotolia.

Strikkefestival

I 2014 afgjorde Ligebehandlingsnævnet, at det er ulovligt, når Fanø Strikkefestival lader mænd og børn komme gratis ind, mens kvinder skal betale 50 kroner i entré.

Frisør

I 2012 afgjorde Ligebehandlingsnævnet, at en frisør skulle betale 2500 kroner i erstatning til en kvinde, der havde klaget over, at dameklip var dyrere end mandeklip. Frisøren klagede senere over afgørelsen til Østre Landsret, der gav medhold til frisøren.

Swingerklub

I 2012 afgjorde Ligebehandlingsnævnet, at en swingerklub ikke må tage højere entré for mænd end for kvinder. En rundspørge blandt klubbens medlemmer viste ellers, at der var tilfredshed med prisforskellen, fordi man derved tiltrak flere kvinder til klubben.

Hotel Bella Sky

I 2011 klagede en mand over en særlig kvindeetage på Hotel Bella Sky i København. Han fik medhold af Ligebehandlingsnævnet. Sagen endte i Østre Landsret, hvor etagen sidste år blev erklæret ulovlig.

Diskotek

I 2010 erklærede Ligebehandlingsnævnet det ulovligt, at en bar reklamerede med forskellige priser på fri bar til mænd og kvinder. Det skete, selvom diskoteksejeren henviste til, at mænd oftest drikker mere end kvinder til den slags arrangementer.

Klik her for at læse artiklen om den muslimske taxachauffør, der fik erstatning, fordi han blev fravalgt til en opgave, da han ikke ville give hånd til kvinder