Dagens diplomat: Ib Petersen

Ib Petersens opgave er at tilrettelægge programmer for ministrene ved FN's generalforsamling

Ib Petersen, ambassadør ved den danske FN-mission i New York. -
Ib Petersen, ambassadør ved den danske FN-mission i New York. - . Foto: Adrees Latif.

Hvad er dine arbejds-opgaver under FN's generalforsamling?

Danmark er i år meget markant repræsenteret med statsministeren i spidsen for delegationen, hvor også udenrigsministeren, handels- og udviklingsministeren samt klima- og energiministeren er med. Min og mine medarbejderes vigtigste opgave er at sørge for at tilrettelægge programmer for ministrene, så vi får fremført danske synspunkter på og bidrag til at løse de store globale udfordringer, der er på dagsordenen. Rent konkret bliver min opgave så at ledsage statsministeren rundt til møderne.

Hvad er det mest udfordrende ved generalforsamlingen?

Der holdes i løbet af ugen mindst 200 møder i tilknytning til selve generalforsamlingen, hvor vi fra dansk side selv er værter ved en fem-seks arrangementer. Så det kan være lidt af en udfordring af få logistikken på plads for fire parallelle ministerprogrammer, også fordi lokaler og tidspunkter ofte ændres i løbet af ugen. Det kræver overblik og handlekraft, men jeg har heldigvis et fremragende team af kolleger på FN-missionen, der besidder begge dele, så jeg tager roligt imod den udfordring.

Hvad har overrasket dig mest ved generalforsamlingen?

I år har det på en måde overrasket mig, hvor hurtigt dagsordenen kan ændres. Der er ikke tvivl om, at ebola-epidemien i Vestafrika bliver en af de akutte kriser, der vil dominere ugens drøftelser, og det havde vi nok ikke forventet for bare nogle få uger siden.