Katolsk hospital må fyre læge på grund af ægteskab

Fyringen af en fraskilt tysk læge, der giftede sig igen, var i orden. Det slår en domstol i Tyskland nu fast

”Kirker har religionsfrihed og nyder godt af en særstatus på det tyske arbejdsmarked, og derfor har de lov til at fyre medarbejdere af sædelige eller moralske årsager,” hedder det i domsafgørelsen om den fraskilte læge, der giftede sig igen.
”Kirker har religionsfrihed og nyder godt af en særstatus på det tyske arbejdsmarked, og derfor har de lov til at fyre medarbejdere af sædelige eller moralske årsager,” hedder det i domsafgørelsen om den fraskilte læge, der giftede sig igen.

Nu har en domstol i Tyskland igen bekræftet, at kirkelige institutioner må fyre medarbejdere i langt større omfang, end normale arbejdsgivere har lov til.

Den aktuelle sag drejer sig om en fraskilt læge, der er blevet fyret fra et katolsk sygehus, fordi han har giftet sig igen.

Sagen kom for arbejdsretten i 2011, og dommerne gav dengang lægen medhold i, at fyringen var forkert, men nu har Tysklands højeste domstol, Forbundsforfatningsdomstolen, omstødt denne afgørelse.

Ifølge Forbundsforfatningsdomstolen er fyringen i orden, fordi de kirkelige organisationer kun i begrænset omfang skal overholde arbejdsloven. Katolske institutioner har for eksempel ret til at kræve, at personalet lever et privatliv i overensstemmelse med den katolske lære.

”Kirker har religionsfrihed og nyder godt af en særstatus på det tyske arbejdsmarked, og derfor har de lov til at fyre medarbejdere af sædelige eller moralske årsager,” hedder det i afgørelsen.

Den pågældende læge havde levet to år i et papirløst forhold med sin nuværende kone, før de giftede sig.

Arbejdsretten mente i 2011, at lægens privatliv ikke angik sygehuset, og dommerne anså det også som et vigtigt argument, at sygehuset havde accepteret det papirløse forhold, og at fyringen først fandt sted efter parrets bryllup.

Ifølge Forbundsforfatningsdomstolen holder disse argumenter imidlertid ikke, fordi arbejdsretten dermed uretmæssigt har bestemt, hvilke kriterier der skal være vigtige for kirken.

”Når kirken mener, at det nye ægteskab er værre end det papirløse forhold, så skyldes det, at ægteskabet har en særlig sakramental karakter, og at ægteskabets uopløselighed også er et vigtigt dogme for kirken,” siger dommerne i afgørelsen.

Det er tredje gang inden for kort tid, at tyske domstole styrker kirkernes særret til at fyre medarbejdere.

For to måneder siden gav Forbundsarbejdsretten et katolsk sygehus medhold i, at det måtte fyre en muslimsk sygeplejerske, fordi hun gik med hovedtørklæde, og for en måned siden afgjorde en regional arbejdsret, at en protestantisk børnehave havde ret til at fyre en pædagog, fordi hun i sin fritid medvirkede i pornofilm.