Beskyldninger for hekseri rammer stadig flere afrikanske børn

Street children, Kinshasa. The Democratic Republic of Congo located in central Africa is a vast nation rich ...

Nigeria er blot et ud af flere lande i Afrika syd for Sahara, hvor flere og flere børn bliver beskyldt for at være hekse og som følge deraf mishandles på brutal vis. Det gælder for eksempel Tanzania, Malawi og Congo. Foto: Redux

Titusinder af børn bliver hvert år mishandlet og i værste fald slået ihjel, fordi de betragtes som hekse. Problemet er voksende i Afrika syd for Sahara

En lille udsultet og nøgen nigeriansk dreng er de seneste dage blevet kendt verden over takket være den danske hjælpearbejder Anja Ringgren Lovén, hvis fortælling om drengen på Facebook har spredt sig som en løbeild, blandt andet til den internationale presse.

Drengen, der næppe er mere end to-tre år, var overladt til sig selv på gaden et sted i det sydlige Nigeria, da Anja Ringgren Lovén fik øje på ham og sørgede for at bringe ham til et sygehus. Ifølge hende har drengens familie forstødt ham, fordi den mener, at han er en heks.

Tusinder af andre børn i Nigeria, særligt i delstaten Akwa Ibom, deler samme skæbne. Nigeria er således blot et ud af flere lande i Afrika syd for Sahara, hvor flere og flere børn bliver beskyldt for at være hekse og som følge deraf mishandles på brutal vis. Det gælder for eksempel Tanzania, Malawi og Congo.

”I løbet af det sidste årti er beskyldninger mod børn (for hekseri) steget dramatisk, især i Afrika syd for Sahara,” skriver Brian Liepel i en analyse af væksten i anklagerne om hekseri i Afrika syd for Sahara i januarnummeret af historiemagasinet ved Grand Valley Universitet i Michigan, USA.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.