Brasilianske par takker paven: Nu behøver vi ikke leve i synd

En række brasilianske mødre poserer med deres babyer på Pedro I-hospitalet i Campina Grande. Alle børnene ...

En række brasilianske mødre poserer med deres babyer på Pedro I-hospitalet i Campina Grande. Alle børnene er født med meget små hoveder som følge af mikrokefali-lidelsen, som den myggebårne zikavirus menes at forårsage. Fra øverst til venstre til nederst til højre er det 34-årige Alessandra de Souza Amorim med Samuel, Francicleide Piano på 37 år med Bernardo, 25-årige Ana Angelica Gomes med Ana Havilla, 22-årige Maria Germana med Antonny, Dayanne Monique på 21 år med Ester Sophia og 31-årige Francileide de Lima Ferreira med Rafael. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/Scanpix

Paven accepterer nu, at par benytter prævention for at undgå flere vanskabte børn som følge af zikavirus. Både par og præster er lettede over den historiske melding, mens katolske topfolk frygter, at det bliver en glidebane

Mellem slidte boligblokke og faldefærdige fabrikker rejser kirken Igreja Nossa Senhora Sion sig højt over tagene i det østlige Sao Paulo. Selvom klokken kun er syv om morgenen, strømmer folk til fra alle sider og stimler sammen om dens enorme porte. Ligesom mange andre kirker i Brasilien har Igreja Nossa Senhora Sion valgt at holde ekstra gudstjenester oven på pavens historiske melding om, at kvinder, der er i fare for at blive smittet med zikavirus, undtagelsesvis - som det mindste af to onder - kan benytte prævention, mens abort fortsat ikke kan komme på tale.

Udtalelsen fra pave Frans kom i sidste uge i forbindelse med et statsbesøg i Mexico, der ligesom Brasilien er hårdt ramt af zika. Det myggebårne virus menes at være skyld i, at et rekordstort antal børn bliver født med for små kranier, kaldet mikrokefali, som forårsager svære hjerneskader. Og siden pavens udstrakte hånd er befolkningen i verdens største katolske land valfartet til kirkerne for at få bekræftet meldingen fra de lokale præster.

Gudstjenesten skal til at begynde. Der er ikke plads til alle, og flere må stå uden for porten og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.