Britisk kampfly er fundet i Egyptens ørken

For 70 år siden var pilot Dennis Copping på krigsmission over Egypten. Nu er flyet fundet intakt i ørkensand

Et britisk krigsfly, der forsvandt under Anden Verdenskrig, da den tyske general Erwin Rommel tromlede de britiske styrker i Nordafrika, er blevet fundet intakt i Egyptens ørken.

Det oplyser den britiske ambassade i Kairo.

Flyet er en Kittyhawk P-40. Det blev fundet af en polsk oliearbejder, der var på arbejde i området, rapporterer CNN.

Det tages som givet, at piloten, sergent Denis Copping, er død. Det lykkedes ham at nødlande flyet i ørkenen, uden at flyet tog skade.

- Vi formoder, at han på et tidspunkt besluttede at begive sig væk derfra. Han var en 24-årig mand og i god form. Han kan have gået et godt stykke, siger den britiske ambassades forsvarsattaché, Paul Collins.

Men hans chancer for at overleve var nærmest lig nul. Der var flere hundrede kilometer til den nærmeste landsby, og han er formentlig død, mens han flakkede rundt i ørkenen i håb at blive fundet.

Flyet ligger i den vestlige del af Egyptens ørken. Det har haft strålende betingelser for at holde sig intakt. Der har ikke været vand og fugt, og vinden har bidraget til, at flyet er så velbevaret.

Den amerikansk-byggede Kittyhawk P-40 indgik i den britiske general Bernard Montgomerys styrker i Nordafrika, og Egyptens vestlige ørken var et af de steder, hvor det gik mest voldsomt til mellem de britiske og nazistiske styrker.

Piloten Denis Copping formodes at have taget flyets radio med sig på en desperat jagt efter hjælp.

- Han nødlandede temmelig sent på dagen, omkring klokken fire, og det blev mørkt to timer senere, siger Collins.

Den britiske regering forhandler nu med den egyptiske regering om at flytte flyet. Det ligger i en egyptisk militærzone.

Samtidig vil de britiske myndigheder forsøge at finde ud af mere om pilotens skæbne.

- Hans familie findes formentlig et eller andet sted, og vi er nødt til at løse det problem. Vi er nødt til at få ordentlig styr på det, siger forsvarsattacheen.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

BEIJING LOVE STORY

kr. 299,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.