Flygtninge bliver hentet med fly til Rom

Den syriske al-Hourani-familie blev modtaget med stor festivitas, da familien som de første sponserede ...

Den syriske al-Hourani-familie blev modtaget med stor festivitas, da familien som de første sponserede flygtninge ankom til Roms Fiumicino-lufthavn. - Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Scanpix

Italienske kirkesamfund har åbnet en humanitær korridor fra Libanon til Italien. Syvårig kræftramt piges familie var de første, der kom til landet

De første flygtninge er ankommet til Italien efter åbningen af en humanitær korridor, der bliver det første eksempel på privat sponsering af flygtninge inden for EU i større skala.

En syrisk familie, Yasmine og Suleyman al-Hourani og deres to børn på syv og seks år, Falak og Hussein, kom for nylig med fly til Rom. De er oprindeligt fra Homs og har levet de seneste to år i en flygtningelejr i Libanon.

Når de blev de første i den nye ordning, skyldes det, at syvårige Falak er ramt af kræft og har mistet et øje, og hun har brug for behandling for ikke også at miste det andet:

”Og hun er med det samme kommet i behandling og får nu kemoterapi, mens lillebroderen er begyndt i skolen,” fortæller Daniela Pompei, der leder flygtningeindsatsen i den katolske organisation Sant'Egidio i Rom, som står bag den nye ordning, der finder sted i samarbejde med sammenslutningen af evangeliske kristne kirker i Italien, FCEI, og Valdeserkirken.

Pigen bliver behandlet på børnehospitalet Bambino Ges i Rom, og familien er blevet indkvarteret i centrum af byen i en af det katolske fællesskabs boliger.

”Her senere på måneden kommer det

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.