Grækerne har overskud til at hjælpe flygtninge – lidt endnu

Alexia og Catherine giver gerne flygtningene et gratis måltid mad i deres café. –

Alexia og Catherine giver gerne flygtningene et gratis måltid mad i deres café. – Foto: Susanne Utzon

I det nordlige Grækenland siger den lokale befolkning, at de gerne tager imod de mange tusinde flygtninge, men ikke kan give dem en fremtid

Grænsen mellem Grækenland og Makedonien er stadig lukket for de mange flygtninge, der venter i lejren ved Idomeni på at få lov til at komme videre til Nordeuropa. Men det standser ikke strømmen. Flygtningene fortsætter med at ankomme til fods ad landevejene i denne nordlige del af Grækenland, hvor den store flod Axios flyder forbi, og Paiko bjergene dominerer horisonten.

Flygtningene bærer på alt, hvad de ejer. Nogle har lag på lag af tæpper i en stak på hovedet. Mange har børn med, også små børn, der skal holdes i hånden eller køres i klapvogn, og bedsteforældre, der går trætte af sted.

”Men vi kan ikke tage dem op og køre dem til lejren, for det er ulovligt,” fortæller Alexia og Catherine, der kun giver deres fornavne.

”Men én gang, da en lille dreng faldt og slog hovedet her i Evzoni, kørte vi dem altså på hospitalet.”

Det er ”Tsiknopempti” – dagen for ”røgen fra det grillede kød” – en festdag mellem karneval og påske, og de to søstre har travlt med at forberede den souvlaki, der ryger på grillen uden for deres lille café.

”Kommer der sultne flygtninge uden penge og beder om mad, så får de dét,” siger

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.