Efter Islamisk Stat: Ingen tager ansvar for massegrave i Sinjar

Tomme patronhylstre ligger blandet med ofrenes personlige ejendele på jorden ved en af Sinjars mange massegrave. Foto: Nikolaj Krak

Der dukker hele tiden nye massegrave op i Sinjar i Nordirak, efter Islamisk Stat er fordrevet fra området

Skeletterne arbejder sig langsomt op af jorden i byen Sinjar i Nordirak.

Efter Islamisk Stat (IS) for godt to måneder siden blev fordrevet fra byen, begynder der at tegne sig et klarere billede af ekstremisternes ugerninger.

”Det må være børn, der ligger her,” siger den kurdiske soldat Mahmoud Khalaf og pirker til en lille trædukke, der ligger på jorden i et øde område lidt uden for byen. Rundt om dukken stikker en uskøn blanding af knogler, kranier og tøjstykker op, og tomme patronhylstre ligger spredt ud over jorden.

Stedet er blot en af de mere end 20 massegrave, man indtil videre har fundet, efter IS forlod området. Flere tusinder yazidier blev taget til fange eller dræbt af IS i Sinjar, men reelt ved man ikke, hvem eller hvor mange, der ligger i gravene. Siden området blev befriet, har ingen taget ansvaret for at få dem sikret eller identificeret.

Mange af gravene er ikke særlig dybe, og flere er nu ved at gå til på grund af kraftige regnskyl, sultne, vilde dyr og familier, der på egen hånd leder efter deres savnede.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.