Karzai: Uvidenhed skyld i koran-afbrænding

Den afghanske præsident Karzai siger nu, at uvidenhed var skyld i, at en amerikansk officer brændte Koranen

Den afghanske præsident, Hamid Karzai, gav torsdag en amerikansk officer skylden for at have brændt flere eksemplarer af Koranen. Afbrændingen fandt sted på en større NATO-base tidligere på ugen og har affødt tre dage med voldelige demonstrationer i landet.

Præsident Karzai fortalte medlemmer af parlamentet, at officeren handlede på baggrund af "uvidenhed og med manglende forståelse" for betydningen af Koranen som Islams hellige bog, skriver AFP.

Det er endnu uvist, hvordan sagen vil udvikle sig. Tidligere torsdag udtrykte USA's præsident, Barack Obama, "dyb beklagelse" over episoden.

Obama siger, at episoden ikke var overlagt. Samtidig lover han en fuld efterforskning.

- Jeg vil gerne udtrykke dyb beklagelse over episoden. Episoden var utilsigtet, og jeg kan forsikre om, at vi gør, hvad vi kan for at sikre, at det ikke sker igen. Desuden vil vi holde dem, der gjorde det, ansvarlige, skriver han i et brev til Karzai.

Under de voldelige anti-amerikanske protester er mindst mindst 12 demonstranter blevet dræbt.

Flere hundrede demonstranter troppede onsdag op foran en militærbase i udkanten af Kabul. Demonstranterne blev holdt på afstand af politi og soldater, der først affyrede varselsskud, inden de skød direkte mod demonstranterne.

Øjenvidner siger, at politiet skød, da demonstranterne begyndte at smadre biler og rykke frem mod politiets afspærringer.

"Død over USA" og "død over Karzai" var nogle af de slagord, demonstranter råbte mod amerikanerne og politiet.

Tidligere har den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, udtalt, at han "på det allerkraftigste" tager afstand fra koran-afbrændingen.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.