Kulturkampen mod islam tager til i Norge

RB Plus. arkivfoto:Norge tager også flygtningebørns telefoner. Vores naboer mod nord beslaglægger også ...

En ny undersøgelse af nordmændenes indstilling viser ifølge den norske avis Aftenposten, at 38 procent af befolkningen i dag vil have færre flygtninge mod 29 procent i 2015. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP / Scanpix Denmark

Befolkningens skepsis over for flygtninge stiger i takt med, at skillelinjerne i værdidebatten trækkes op. Kommentator frygter voldsretorik og polarisering

Den åbne danske debat om islam og indvandring har længe været den mest kritiske, ophedede og hårde i Skandinavien, men den førerposition haler Norge nu kraftigt ind på. Hvor den norske tone ifølge mange iagttagere tidligere har ligget mellem Sveriges ofte tilbageholdende debat og den danske, er der de seneste uger sket en markant udvikling.

En ny undersøgelse af nordmændenes indstilling viser ifølge den norske avis Aftenposten, at 38 procent af befolkningen i dag vil have færre flygtninge mod 29 procent i 2015.

Selvom 48 procent stadig støtter det nuværende niveau på omkring 30.000 asylansøgere sidste år – eller ønsker flere – er det dog en klar tendens. Det mener Hilde Sandvik, der indtil for nyligt var debat-og kulturredaktør på Bergens Tidende.

”Mange tør ikke stå ved, at de er bange for den store migrationskrise, og hvis man kigger på debatsiderne, er kritikken mere udbredt i dag end for et år siden. Der er som i Danmark enighed om at stramme asylpolitikken, og når man hører, at prognosen for flygtninge i Europa er større end sidste år, spreder uroen over islam og flygtninge sig, og det udstiller den

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.