Merkel spiller sit sidste kort i flygtningekrisen

German Chancellor Angela Merkel addresses Bundestag members before the European Council meeting in Brussels ...

Mødet i Det Europæiske Råd bliver en af Angela Merkels sidste chancer for at overbevise de øvrige 27 medlemslande om, at Europa kan klare at tage imod flere flygtninge end de mere end en million mennesker, som krydsede de europæiske grænser i 2015. Foto: AFP / Scanpix Denmark

EU-topmødet bliver en styrkeprøve mellem Angela Merkels forslag om en frivillig fordeling af flygtninge og Visegrad-landenes krav om et flygtningestop

Det bliver Angela Merkel mod Visegrad-gruppen. Ved EU-topmødet i Bruxelles i dag og i morgen vil den tyske forbundskansler forsøge at redde sin vision for en solidarisk og generøs håndtering af flygtningekrisen.

Mødet i Det Europæiske Råd bliver en af hendes sidste chancer for at overbevise de øvrige 27 medlemslande om, at Europa kan klare at tage imod flere flygtninge end de mere end en million mennesker, som krydsede de europæiske grænser i 2015.

Men hun vil blive mødt med bastant modstand. Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet har taget føringen i et åbent oprør mod den tyske forbundskansler.

Visegrad-landene har krævet en ”plan B”, der lukker grænserne mod flygtningestrømmen fra Balkanruten med nye hegn til blandt andet Makedonien. Og de er stik imod den plan om fordelingen af 160.000 flygtninge, som et flertal af EU-landene vedtog i november.

Planen har vist sig som en dundrende fiasko. Under 500 flygtninge er blevet udflyttet, og Angela Merkel har allerede erkendt, at det på denne baggrund ikke kan betale sig for EU-topmødet at diskutere flere

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.