Pigtråd truer stabiliteten i middelhavslande

Refugees wait to cross the border between Greece and Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) in ...

Det er decideret farligt at erstatte en fælles europæisk byrdefordeling i flygtningekrisen med pigtrådshegn. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix Denmark

Hele den østlige middelhavsregion risikerer kaotiske tilstande, hvis de europæiske lande fortsætter med at lukke grænserne, advarer eksperter

Det er kortsigtet og decideret farligt at erstatte en fælles europæisk byrdefordeling i flygtningekrisen med pigtrådshegn.

Det mener en række internationale eksperter, som Kristeligt Dagblad har talt med.

”Migrationskrisen er et sikkerhedsspørgsmål, som skal ses i sammenhæng med alle de øvrige geostrategiske og sikkerhedspolitiske forhold, der påvirker situationen i Syrien. Derfor kan man ikke bare fokusere på migrationskontrol,” siger Gregor Noll, professor i international ret ved Lunds Universitet i Sverige.

Syrien er ikke kun slagmark for en fem år lang borgerkrig, men også for et regionalt magtspil, hvor Rusland støtter den syriske præsident Bashar al-Assad, mens Tyrkiet vil af med Assad-styret og desuden for alt i verden vil undgå oprettelsen af et autonomt kurdisk område i Syrien.

Senest er det de russiske bombardementer af byen Aleppo i det nordvestlige Syrien, som siden slutningen af januar har drevet titusinder af mennesker på flugt mod Tyrkiet.

”Forhold mellem Rusland og Tyrkiet er blevet mere og mere foruroligende, efter at Tyrkiet skød

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.