Politisk kronprinsesse lægger luft til kansler Merkel

Julia Klöckner, der har en stor viden om vinproduktion, har blandt andet rejst rundt og gjort reklame for ...

Julia Klöckner, der har en stor viden om vinproduktion, har blandt andet rejst rundt og gjort reklame for tysk vin. Hun anses som et godt bud på en dag at blive Angela Merkels efterfølger som CDU’s partiformand. – Foto: Fredrik von Erichsen/Scanpix

Julia Klöckner vil vinde delstatsvalget i Rheinland-Pfalz ved at distancere sig fra den flygtningepolitik, som hendes formand i det kristeligt-demokratiske CDU, Angela Merkel, fører

Julia Klöckner har let til smil, og i de tyske medier virker hun som en person, der altid er parat til at svare journalisterne med en kvik bemærkning. Nu er den mediebevidste 44-årige politiker med det korte, blonde hår kommet i modvind både i den tyske forbundsregering og i sit eget parti, det kristeligt-demokratiske CDU, kort før det vigtige valg den 13. marts i hendes egen delstat, Rheinland-Pfalz.

Mens forbundskansler Angela Merkel for nylig kom op at toppes med sin østrigske kollega, Werner Faymann, ved et EU-topmøde i Bruxelles, foreslog Julia Klöckner, at Tyskland i stil med Østrig burde indføre en kvote for det antal flygtninge, som landet dagligt kan modtage. Merkels socialdemokratiske vicekansler, Sigmar Gabriel, beskyldte straks Julia Klöckner for at falde kansleren i ryggen, mens Merkel selv var mere fåmælt.

”Der er tale om partiinterne overvejelser, som rent faktisk også bør diskuteres internt i partiet,” har kansleren sagt ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge ugeavisen Die Zeit havde Klöckner næppe regnet med at komme igennem med sit forslag, men har kun brugt det til at distancere sig

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.