Danske afsløringer om "Scandinavian Star" trækker tæppet væk under norsk politi

Efter næsten 26 års tavshed har den danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen åbnet endnu et kapitel i gåden om den tragiske skibsbrand, hvor 159 børn og voksne mistede livet i Skagerrak. Foto: Terje Pedersen / Scanpix

Efter næsten 26 års tavshed har en danske skibsinspektør åbnet endnu et kapitel i gåden om den tragiske skibsbrand. Med hans sønderlemmende kritik af det norske politi har anklagerne om myndighedernes amatørisme og svigt fået fornyet fokus

Efter næsten 26 års tavshed har den danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen åbnet endnu et kapitel i gåden om den tragiske skibsbrand, hvor 159 børn og voksne mistede livet i Skagerrak.

Mange nordmænd og danskere mistede ikke alene nære familiemedlemmer på vejen til Frederikshavn fra Oslo, men også store dele af tiltroen til myndighederne gik til i flammerne den aprilnat i 1990, da ”M/S Scandinavian Star” brændte.

I årene efter er aviserne flydt over med spekulationer og teorier, og med Thue Jensens sønderlemmende kritik af det norske politi har anklagerne om myndighedernes amatørisme og svigt fået fornyet fokus. Han stod i weekenden frem i en række medier og fortalte, hvordan politiet har ignoreret de indberetninger, han som Søfartsstyrelsens undersøger kom med under efterforskningen af den uopklarede brand.

”Hvis det norske politi havde talt med os og undersøgt sagen nærmere, ville det højest sandsynligt være opklaret i 1990 (...) det burde være ligeså enkelt at opklare som et cykeltyveri, hvis man altså vil,” sagde han til norsk TV2.

Thue Jensen siger, at han af manglende tiltro til

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.