Sejre til Clinton og Trump har vidt forskellig betydning for deres partier

Det var nok forventet, at Trump ville vinde mere, end han ville tabe på Super Tuesday, men partitoppen havde i det mindste håbet, at en af kandidaterne ville ende med at stå tilbage som en klar toer. Hos Demokraterne står Hillary Clinton fortsat stærkest. Foto: Reuters / Scanpix

Hos Demokraterne fik Clinton den ventede sejr ved tirsdagens mange primærvalg og kan samle partiet bag sig. Hos Republikanerne fortsætter kampen derimod om partiets sjæl anført af den uvelkomne Trump

Bernie Sanders magtede ikke at udvide sin andel af Demokraternes vælgerkorps og led et klart nederlag, der nu gør hans muligheder for en endelig sejr næsten umulig. Det var igen de afroamerikanske vælgere, der fravalgte Sanders. I Alabama fik Hillary Clinton opbakning af hele 92 procent blandt afroamerikanere mod Sanders’ seks procent.

I Arkansas var fordelingen mellem de to 90 mod 10 procent, i Georgia 83 mod 16 procent, i Texas 80 mod 18 procent, i Tennessee 85 mod 12 procent og i Virginia 84 procent til Clinton og kun 16 procent til Sanders. 

Hos Demokraterne udgør de ikke-hvide vælgere hele 45 procent af vælgerkorpset, og trods sejre til Sanders i en række stater, hvor der ikke bor ret mange af USA’s minoriteter, er det tydeligt, at han ikke kan blive sit partis kandidat, fordi han ikke har tilstrækkelig opbakning blandt latinoer og især afroamerikanere. 
 
Sanders svor i sin takketale i hjemstaten Vermont, at han ville kæmpe videre, men sandheden er, at kampen er overstået, og det videre forløb kommer til at handle om at samle partiet igen bag Clinton. 

Hos Republikanerne har

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.