Skal gravide have ret til at abortere det ene tvillingefoster?

Hvis man som kvinde har svært ved at overskue ansvaret ved at opfostre to børn samtidig, kan man i Norge nu vælge at få fjernet det ene foster inden for de første 12 uger af graviditeten, kaldet fosterreduktion. Iris

Kvinder, der venter tvillinger, kan nu få fjernet det ene foster i Norge.Et etisk problem og overdreven individualisering, mener en filosof

Hvis man som kvinde har svært ved at overskue ansvaret ved at opfostre to børn samtidig, kan man i Norge nu vælge at få fjernet det ene foster inden for de første 12 uger af graviditeten, kaldet fosterreduktion. Det står klart, efter at det norske justitsministerium har gennemgået abortloven og ikke fundet noget til hinder for indgrebet.

”Kvindens ret vejer tungest. Hvis vi lukker muligheden for at fjerne et af børnene, kan konsekvensen blive, at kvinden vælger at fjerne dem begge,” siger formand for Stortingets sundhedsudvalg, Kari Kjønaas Kjos, til den norske nyhedsstation NRK.

NRK har den senere tid afdækket, at der har været forvirring på de norske hospitaler om reglerne for fosterreduktion. Det skyldes, at abortloven fra 1976 ikke indeholder retningslinjer for fosterreduktion, fordi man på det tidspunkt ikke havde mulighed for den type indgreb.

Justitsministeriets tolkning af lovgivningen har skabt stor debat i Norge og illustrerer ifølge filosof Henrik Syse en bredere tendens, hvor kommende forældre i stigende grad ønsker at bestemme over graviditeten.

”Man skal ikke skære alle over én kam, for der er

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.