Terrortruslen er Europas nye hverdag

Concerthall Bataclan in Paris in Paris, Dec.12,

Europols Center for Terrorbekæmpelse, ECTC, advarede i januar om, at Europa står over for den værste terrortrussel i 10 år. Angrebet i Paris i november er et fingerpeg om, at Islamisk Stat har udviklet en strategi baseret på kommandoangreb på globalt plan, konkluderer 2016-udgaven af ECTC's terrorapport. Foto: Winfried Rothermel / Scanpix Denmark

Flere europæiske initiativer forbereder de europæiske befolkninger på terror. Truslen vil være aktuel i mange år, mener international terrorforsker

Vi skal ikke kun forsøge at forhindre terror, men også forberede os på, at den vil ske. Det anbefaler europæiske forskere på baggrund af den voksende trussel om storstilede terrorangreb i Europa.

”Vi skal ikke overdrive risikoen for et terrorangreb, for den enkelte europæer har større risiko for at dø af en hjertekarsygdom. Men terror vil være en trussel i flere årtier. Det er en del af den internationale politiske virkelighed, hvor terrorhandlinger er de såkaldt svage aktørers krigsvåben,” siger Bernhard Blumenau fra Center for Terrorstudier og Politisk Vold, CSTV, ved St Andrews Universitetet i Storbritannien.

Det er på søndag et år siden, at Danmark også kom på det globale kort over terror, da først et arrangement om satire i Kulturhuset Krudttønden i København og senere synagogen i København blev angrebet af Omar el-Hussein, der dræbte to personer, inden han selv blev skudt af politiet.

Europols Center for Terrorbekæmpelse, ECTC, advarede i januar om, at Europa står over for den værste terrortrussel i 10 år. Angrebet i Paris i november er et fingerpeg om, at Islamisk Stat

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.