Tyrkiet mister 
grebet om 
sikkerheden

Tyrkisk politi i et sammenstød med demonstranter i Istanbul mandag den 14. marts. Her blev der holdt en ...

Tyrkisk politi i et sammenstød med demonstranter i Istanbul mandag den 14. marts. Her blev der holdt en regeringskritisk mindehøjtidelig for ofrene for selvmordsangrebet i Ankara dagen inden. Foto: Bulent Kilic/AFP / Scanpix Denmark

Landets autoritære styre svækker muligheden for at bekæmpe terroren

I løbet af blot to og en halv måned har mindst 68 tyrkere og 10 tyske turister mistet livet ved terrorangreb i Tyrkiet. I søndags fandt det tredje selvmordsbombeangreb i år sted, denne gang i landets hovedstad Ankara med 37 omkomne, og det udstiller, at Tyrkiet er ved at miste grebet om landets sikkerhed, mener Greg Barton, professor og leder af Australiens nationale terrorforskningscenter ved Deakin Universitet syd for Melbourne.

”Tyrkiet står over for enorme udfordringer med terrorisme, som er uden fortilfælde i de seneste årtier. Det er uklart, hvad landet overhovedet kan stille op,” siger Greg Barton.

Han peger på, at præsident Recep Tayyip Erdogan som en del af sin stadigt mere autoritære politik i løbet af de seneste par år har skilt sig af med nogle af landets dygtigste officerer og politiledere, fordi de var personligt uenige med ham om landets politiske kurs.

Nu er de fyret eller forflyttet til ubetydelige jobs i provinsen, og det gør det vanskeligere at bekæmpe terroren.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.